ברצלונה סיפקה הערב (ראשון) את אחד המשחקים הגדולים שלה בשנים האחרונות לאחר שהביסה 1:6 את ריאל סוסיאדד באנואטה. הקטאלונים עלו למשחק לאחר הניצחון של אתלטיקו מדריד בבית מול אלאבס ורצו לשמור על פער ארבע הנקודות מהפסגה.
בארסה שטפה את המגרש מהרגע הראשון ולא השאירה שום סיכוי למקומיים. צמדים של סרג'יניו דסט (44, 53) בשעריו הראשונים במדי ה'בלאוגרנה' ושל ליאו מסי (57, 89) ששוב נבחר לאיש המשחק עשו את ההבדל כאשר שערים נוספים של אנטואן גריזמן (37) ואוסמן דמבלה (71) הפכו את התוצאה למשפילה מאוד עבור הקבוצה מסן סבסטיאן. אנדר ברנצ'אה (77) רק צימק את התוצאה עבור הבאסקים.

בשבוע שעבר אתלטיקו מדריד הודחה מליגת האלופות ע"י צ'לסי וידעה שכעת היא צריכה לעשות הכל על מנת לצאת בעונה הזאת עם תואר האליפות. כשהיא סוחבת על הגב שלה את הליגה הספרדית לאורך תקופה ארוכה וכשהלחץ גובר לקראת הישורת האחרונה, היא השיגה הערב ניצחון חשוב מאוד שהראה שוב כמה אופי יש לחבורה של דייגו סימאונה.
הקולצ'ונרוס לא הציגו משחק גדול והתקשו מול אלאבס שנמצאת עמוק בתחתית אבל יש לה שני כוכבי על – לואיס סוארס ויאן אובלק. בדקה ה-54 החלוץ ניצל כדור רוחב נהדר של קיירן טריפייר ונגח לרשת. היה זה השער ה-19 העונה של האורגוואי וה-500 בקריירה שלו – ציון דרך מרשים לקריירה מפוארת.
בדקה ה-86, סטפן סאביץ' שהורחק גם נגד הבלוז בסטמפורד ברידג' ברביעי האחרון, שלח מרפק לפניו של לואיס ריוחה, השופט שרק לפנדל לאחר בדיקת VAR וחוסלו ניגש לכדור שיכל לגרום לברצלונה וריאל מדריד לפתוח בחגיגות גדולות. לצערה של האורחת, אובלק הוכיח שהוא אחד השוערים הגדולים בתבל והדף את הבעיטה.
Your reaction to this
#AúpaAtleti @oblakjan pic.twitter.com/QNhLvkseJ7— Atlético de Madrid (@atletienglish) March 21, 2021
עוד היום: ויאריאל שעלתה בחמישי לרבע גמר הליגה האירופית גברה 1:2 על קאדיס. ג'רארד מורנו (5) וקרלוס באקה (68) ביססו את הצוללת הצהובה במקום השביעי בטבלה.
במשחקים נוספים: חטאפה – אלצ'ה 1:1, ולנסיה – גרנאדה 1:2.