נכון לאתמול, האיחוד האירופי משתרך הרחק מאחור לעומת מדינות דוגמת בריטניה, ארה"ב, וכמובן ישראל, בכל הנוגע למספר המנות שהוזרקו. באיחוד האירופי הוזרקו רק 12 מנות לכל 100 איש, לעומת 40 מנות לכל 100 איש בבריטניה ו־34 מנות לכל 100 איש בארה"ב.
מבצע החיסונים המקרטע, כך דווח אתמול ב"טיימס", נובע משילוב של זהירות יתר מצד הביורוקרטים בבריסל, שרצו לוודא שהחיסונים יעילים ובטוחים, והאיטיות בגיבוש חוזים מול יצרני החיסונים.
בבריטניה המצב מעודד יותר. הממלכה ציינה נקודת ציון משמעותית בסוף השבוע, כאשר יותר ממחצית האוכלוסייה המבוגרת קיבלה לפחות מנת חיסון אחת. רה"מ בוריס ג'ונסון הצטלם ביום שישי כשהוא מקבל את החיסון, כך גם רה"מ הצרפתי ז'אן קסטקס. מבצע החיסונים המקרטע הוביל להשתוללות המוטציה הבריטית באיחוד ולא הותירו הרבה ברירות: חזרה לסגר.

בפולין, שם נרשם שיא הדבקה יומי חדש מאז נובמבר, הוכרז על סגירת עסקים לא חיוניים למשך שלושה שבועות. בצרפת שיעור ההדבקה עלה ב־23 אחוזים בתוך שבוע, והוכרז על סגר הדוק למשך ארבעה שבועות באזור הבירה. גם באיטליה הוכרזו סגרים מקומיים, ובגרמניה הקנצלרית אנגלה מרקל אמרה כי יש ללחוץ על "בלם החירום" ולא להסיר את ההקלות כמתוכנן.
ביום שישי חודש כמעט במלואו מבצע החיסונים באסטרהזניקה, שהוקפא עד לבדיקת הסיבות להופעת קרישי דם שעליהם דיווחו כמה מתחסנים. כך או כך, נראה כי החיסונים מתקשים להשיג את קצב ההדבקה. "עדיין אין מספיק מנות חיסון באירופה כדי לעצור את הגל השלישי", אמר שר הבריאות הגרמני ביום שישי".
התוצאות העגומות, מכל מקום, כבר נראו בשטח: בסוף השבוע נרשמו הפגנות בכמה ערים מרכזיות ביבשת מצד מתנגדים לסגרים ולהגבלות, כולל באמסטרדם ובלונדון, וכן בעיר הגרמנית קאסל.