החלטה תקדימית תסייע לפלשתינים לתבוע את הרשות

בית המשפט המחוזי קבע כי משת"פים, שעונו בכלא הפלשתיני, ישלמו אגרה מופחתת בתביעה לפיצויים

יו"ר הרשות הפלשתינית אבו מאזן, צילום: איי.אף.פי

האם מאות פלשתינים ששיתפו פעולה עם ישראל ועונו על ידי הרשות הפלשתינית, יחלו להגיש תביעות נגדה בהמוניהם? בהחלטה תקדימית קבע בית המשפט המחוזי בירושלים כי בתביעה של משתפי פעולה הם יידרשו לשלם אגרה מופחתת באופן ניכר לבית המשפט, בדיוק כפי שנגבית בתביעות פיצויים בשל פעולות טרור.

החלטת השופטת מרים אילני ניתנה במסגרת תביעה של 60 משתפי פעולה עם ישראל, המיוצגים על ידי עו"ד ברק קדם. לטענתם הם עונו, הוכו ועברו התעללות בכלא של הרשות הפלשתינית.

השופטת אילני // צילום: אתר בתי המשפט
השופטת אילני // צילום: אתר בתי המשפט

מנגד, עורכי הדין שמייצגים את הרשות בהליך דרשו כי כל תובע ישלם אגרה בשיעור 2.5 אחוזים מסכום התביעה, כנדרש בכל תביעה נזיקית "רגילה" לפיצויים. במקרה הנוכחי מדובר ב־250 אלף ש' שמחציתם חייבים להיות משולמים מייד עם הגשת התביעה.

עו"ד קדם טען כי יש להחיל על התביעה את סעיף החוק הקובע כי בתביעה לפיצויים עונשיים בשל פעולת טרור או מעשה איבה, ישלם התובע אגרה בסך 1,153 ש' בלבד.

עו"ד ברק קדם // צילום: שחר כהן
עו"ד ברק קדם // צילום: שחר כהן

"ניתן לפרש את החוק כך שהוא יחול גם במקרים שבהם נטען לעינויים והתעללות, במטרה להטיל מורא על האוכלוסייה הפלשתינית מפני שיתוף פעולה עם מדינת ישראל", נימקה השופטת אילני בהחלטתה.

עו"ד ברק קדם: "הפרקליטות וביהמ"ש אימצו את עמדתנו להשוות בין קהילת משתפי הפעולה הפלשתינים לבין נפגעי טרור ישראלים. זוהי תרומה משמעותית לבניית חזית אחידה למלחמה בטרור".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר