מיאגו אספאס, חלוץ סלטה ויגו, ראו עד היום את כל קשת הרגשות. הוא צוחק, הוא כועס, הוא שמח ולפעמים גם בוכה. בכל פעם שהוא עולה למגרש, הוא מניח את הלב שלו על הדשא. הוא אמנם כבר בן 33 אבל אם תתמקדו בשפת הגוף שלו במהלך המשחקים, תראו שהתשוקה שלו מזכירה ילד שעלה מהנוער. זאת בדיוק הסיבה שבגללה הוא נחשב לשחקן האהוב ביותר בהיסטוריית המועדון מחבל גליסיה. תוסיפו גם את היכולת והמספרים שלו ותבינו שהוא גם הכי גדול שלבש את החולצה התכולה.
בשנתיים האחרונות סלטה סיימה את העונה במקום ה-17 עם מאבקי הישרדות מורטי עצבים עד למחזור הסיום. בעונה שעברה היא ניצחה שבעה משחקים בלבד כשאספאס כבש בהם שישה שערים ועונה לפני הוא הרעיד את הרשת 20 פעמים והציל במו רגליו את הקבוצה בה גדל.
השנה לקברניטי המועדון ובעיקר לחלוץ נמאס מהדרמות וכשהוא מעורב במחצית משערי הקבוצה (34) עם 9 שערים ו-8 בישולים ב-23 משחקים הוא חולם לקחת את עצמו וחבריו אולי להופעה באירופה בעונה הבאה. פולחן האישיות של אספאס שנולד במואנה, עיירה הקרובה לויגו, הולך וצובר תאוצה כבר מספר שנים, אבל נראה שהשנה היא מקבלת את החותמת הסופית.

בעולם הכדורגל יש לא מעט קלישאות כששתיים מוכרות מאוד טוענות כי לכל שחקן יש תחליף ואף שחקן לא נמצא מעל המועדון. את שתיהן אספאס שובר, או יותר נכון הסובבים אותו. סנטי מינה שסומן לפני מספר שנים כפוטנציאל אדיר אבל די נתקע, בראיס מנדס ונוליטו כבשו יחד 16 שערים אבל הם לא באמת מתקרבים לאספאס, גם בכל מה שקשור למה שהוא מביא כקפטן, דחיפה מנטלית ומנהיגות.
אוסקר גרסיה, שאימן את סלטה במשך שנה ופוטר בנובמבר האחרון, יודע שאלמלא אספאס, הוא היה כנראה מוצא את עצמו בבית הרבה לפני. "אף אחד לא מעל המועדון, חוץ מיאגו", אמר מאמן מכבי ת"א לשעבר. "הוא הטוב ביותר בקרב בני האדם, הוא הון עבורנו והשחקן הכי חשוב", הוסיף הקשר דניס סוארס כאשר מאמן חטאפה, חוסה בורדלאס קינח כשאמר: "הוא סופרסטאר, אם הוא לא משחק במועדון גדול יותר, זה בגלל שהוא לא רוצה".
צודק בורדלאס. בחודשים האחרונים פורסם בתקשורת בספרד כי ריאל מדריד ואתלטיקו רצו מאוד את השחקן. הבלאנקוס התעניינו בו לאחר עזיבת רונאלדו בקיץ 2018 והקולצ'ונרוס בדקו את החתמתו לאחר שדייגו קוסטה החליט לעזוב לפני מספר חודשים. סלטה לא רצתה לפגוע בשחקן שלה והייתה מוכנה למכור אותו, אבל הוא סירב ורק הגדיל את כוחו. "הילדים שלי כאן, ההורים שלי ממש מעבר לפינה", אמר, "אם אעזוב זה יקשה עליהם מאוד", הוסיף. בנוסף טען כי הוא רוצה לסיים את הקריירה בבלאידוס.

שלא תטעו, כוחו של אספאס עוד במותניו. בחמש עונותיו מאז שחזר ללה ליגה מההרפתקה הלא מוצלחת בליברפול, הוא כבש 115 שערים ובישל 34 פעמים כשאף שחקן סלטה מעולם לא כבש יותר בליגה. אבל זה לא רק זה. החיוניות שלו למועדון בפרט ולויגו בכלל מתעצמת ככל שהזמן עובר. הוא גורם לחבריו להיות טובים יותר ולמרות שהקבוצה לא מתקרבת להצלחה בסוף שנות ה-90, הוא מצליח לגרום לשחקנים להעדיף את סלטה על קבוצות אחרות בליגה, הוא מלווה שחקנים צעירים, הוא פעיל חברתית ובכל בקשה שהוא מקבל מאוהדים, הוא מרגיש מחויב לעזור.
אחד מסימני ההיכר המרכזיים בגליסיה הוא ניגון בחמת חלילים. במוצ"ש ריאל מדריד תגיע למפגש מסקרן מול סלטה כשאספאס רוצה להמשיך לנגן על המגרש ולגרום לאנשים מסביבו לחייך כמה שיותר. אם הוא יצליח לעשות זאת, זידאן ושחקניו יכולים לחטוף מכה קשה במאבק האליפות שלהם מול אתלטיקו וברצלונה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו