בסטארט אפ ניישן מצאו את המסלול הנכון

קבוצת ישראל סטארט אפ ניישן חגגה עם הרוכב מאדס שמידט שזכה בקטע השישי במרוץ האיטלקי טיראנו – אדריאטיקו • שרי פרידהאם, שחוותה ניצחון ראשון כמאמנת בקבוצה: "זה ציון דרך עבורי, כל הישג גורם לגאווה עצומה" • בשבת: עומר רובינשטיין וכריס פרום יזנקו לוואלטה קטל

צילום: אי-אף-פי // מאדס שמידט. ניצח את הקטע השישי במרוץ האיטלקי טיראנו – אדריאטיקו

ישראל סטארט אפ ניישן העלתה היום (שני) הילוך ובהתאם גם את רף הציפיות מהעונה הקרובה, אחרי שמאדס שמידט, הרוכב הדני של הקבוצה, ניצח את הקטע השישי במרוץ האיטלקי טיראנו – אדריאטיקו.

הניצחון של שמידט – שלבש את החולצה הירוקה ששמורה למטפס המצטיין – החל כמה קילומטרים לאחר הזינוק, אז יצא לבריחה שהחזיקה מעמד 146 ק"מ (3:42.09 שעות). קטע הסיום היה דרמטי והוכיח כמה דברים מהותיים עבור סטארט אפ ניישן – יש לה רוכבים שמסוגלים לנצח קטעים צמודים בעליות גם בלי כריס פרום ויש לה ישראלי צנוע שהציג אתמול יכולת מרשימה – גיא ניב.

הישראלי נשאר צמוד לגלגל של שמידט והוביל אותו לעמדת הניצחון, יום אחרי שהרוכב הדני ניסה לנצח את הקטע החמישי בבריחה מהירה לפלוטון. שלשום הוא נתפס חמישה קילומטרים לסיום, אתמול זה עבד לו כמו שעון גם מול רוכב ענק דוגמת ג'וליאן אלאפליפ.

"נלחמתי על זה", אמר מאדס בסיום, "כששמעתי באוזנייה שהפלוטון ויתר על המרדף אחרינו אמרתי לעצמי שאני חייב לנצל הפעם את הבריחה. זה הניצחון הכי גדול בקריירה שלי וזה ניצחון ענק עבור הקבוצה כולה ובמיוחד לחברים שנתנו כאן עבורי הכל". 

שרי פרידהאם. הדיירקטורית הספורטיבית של הקבוצה התרגשה // צילום: נועה ארנון
שרי פרידהאם. הדיירקטורית הספורטיבית של הקבוצה התרגשה // צילום: נועה ארנון

לצידו של מאדס נרשם היום רגע מרגש לא פחות. שרי פרידהאם, הדיירקטורית הספורטיבית של הקבוצה, לא ניסתה (ובצדק) להסתיר את השמחה כששמעה ברכב המרוץ את שמו של המנצח. "אני מודה שהיה מעט מביך לראות את התגובה שלי ברכב, אבל באמת התרגשתי", אמרה מאדס, "אנחנו קבוצה של אנשים אמוציונליים שכל ניצחון, כל הישג גורם לנו גאווה עצומה. עבורי ניצחון ראשון לאישה בתפקיד כזה הוא ציון דרך. אני מקווה להגיע לרגע שלא ישפטו אותי כאישה אלא ביחס לרמתי המקצועית".

מחר (14:30, יורוספורט) ייערך הקטע השביעי ואחרון נגד השעון למרחק 10 ק"מ.

בתפריט: הרי הפירנאים

למרות הכושר הנהדר בו נמצא גיא ניב, בקבוצת סאן נראה שמתקרבים להכרעה לגביי זהות הרוכב הישראלי שישתתף בטור דה פראנס. ההרכב אמנם רחוק עדיין מלהיות סגור, אבל נראה שסיכוייו של עומר גולדשטיין, אלוף ישראל ומי שסיים נפלא את העונה שעברה, יהיה זה שיעבוד עבור פרום שמחפש את הזכייה החמישית שלו בטור.

שמידט חוצה את קו הסיום. יופי של דהירה // צילום: אי-פי
שמידט חוצה את קו הסיום. יופי של דהירה // צילום: אי-פי

גולדשטיין ופרום נפגשו כבר העונה בטור האמירויות השטוח, שאינו מייצג את יכולותיו של רוכב העל שהצטרף השנה לסאן, אבל המבחן אליו ייגשו החל משבת הקרובה – וואלטה קטלאוניה - כבר יסמן באופן מובהק יותר עד כמה גולדשטיין מוכן לטור הצרפתי.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר