השלטון המקומי: לבטל קפסולות בביה"ס

נציגי הרשויות דורשים בנוסף לקצר את ימי הבידוד לחמישה עם הצגת בדיקה שלילית • "מערכת החינוך צריכה להתאים למצב של חמישה מיליון מחוסנים"

יו"ר מרכז השלטון המקומי חיים ביבס , גדעון מרקוביץ'
יו"ר מרכז השלטון המקומי חיים ביבס, צילום: גדעון מרקוביץ'

בפגישה שמתקיימת הערב (שני) בין מרכז השלטון המקומי וראשי הרשויות למשרד הבריאות ולממונה הקורונה פרופ' נחמן אש, הציג חיים ביבס, יו"ר מרכז השלטון המקומי, דרישות לשינויים באופן מיידי במערכת החינוך.

בין הדרישות שהציג השלטון המקומי - ביטול הקפסולות, שלפיהן מתנהלת כיום הלמידה בבתי הספר. דרישות נוספות שהוצגו בפגישה: 

שימוש ברמזור מתחסנים - ניהול דיפרנציאלי על פי אחוזי מתחסנים באוכלוסייה ברת חיסון. ברשויות בהן יש אחוזים גבוהים של מתחסנים, להסיר את ההגבלות ושמערכת החינוך תיפתח בהתאם.

קיצור ימי בידוד - השלטון המקומי הגדיר את מדיניות הבידוד במדינת ישראל כ"מהמחמירות בעולם - בשעה שישראל פורצת דרך בנתוני החיסונים". לשיטתםף אין שום התייחסות למספר המחוסנים והמחלימים באוכלוסיה. על כן, דורש השלטון המקומי לקצר את ימי הבידוד לחמישה ימים, וחזרה למערכת עם הצגת בדיקת קורונה שלילית. 

למידה בקפסולות בבית ספר בזיכרון יעקב // צילום: מישל דוט קום
למידה בקפסולות בבית ספר בזיכרון יעקב // צילום: מישל דוט קום

 מהשלטון המקומי נמסר: "לאור הירידה הנמשכת בנתוני התחלואה והאחוז הגבוה של המתחסנים, אנחנו דורשים שמערכת החינוך תותאם לזמנים החדשים בהם 5 מיליון תושבים במדינה מחוסנים". 

.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר