מנהלת הליגות לכדורגל שלחה היום (ראשון) מכתב לקבוצות והזהירה אותן ממעורבות פוליטית לקראת הבחירות שיתקיימו ביום שלישי הבא (23 במרץ).
“מעורבות מועדוני כדורגל בפוליטיקה עומדת בניגוד לתקנונים השונים של גופי הכדורגל המוסמכים בארץ ובעולם. גם סעיף 20", נכתב, "לתקנון המשמעת של ההתאחדות לכדורגל בישראל אוסר על מעורבות של קבוצה ו/או נקיטת עמדה על ידיה בנושאים פוליטיים ובנושאים ציבוריים השנויים במחלוקת וסעיף 29.10 למדריך ניהול והתנהלות משחק כדורגל”.
עוד נכתב: “אין צורך להכביר מילים אודות הנזק אשר עלול להיגרם לכדורגל הישראלי כתוצאה מפוליטיזציה של הכדורגל ומעורבות פוליטית של מועדון כדורגל - או מי שפועל מטעמו - בתוך תחומי המגרש ומחוצה להם. לאור הבחירות הקרבות לכנסת ישראל נשוב ונדגיש את האיסור על כל גורם פוליטי לקבל במה או להיות מעורב במשחק. בהתאם לכך חל, בין היתר, איסור על מועמדים להיות (לשהות או לעבור) במתחם משטח הדשא ו/או זירת המשחק ובכל האיזורים הטכניים הקיימים לרבות מתחם חדרי ההלבשה של הקבוצות, השופטים ואיזורי הראיונות השונים של כלי התקשורת".
ראש הממשלה שלי, ולא משנה מאיזו מפלגה הוא, תמיד מוזמן לטדי כאורח כבוד, זכות וכבוד לארח אותך גם אם במנהלת לא מבינים את זה, אם צריך לשלם קנס, נשלם אותו באהבה גדולה, בבקשה תבוא יותר.
— Moshe Hogeg (@moshehogeg) March 14, 2021
מי שלא אהב את המכתב בלשון המעטה הוא בעלי בית”ר ירושלים, משה חוגג, שהגיב לדברים בפוסט ברשתות החברתיות. “ראש הממשלה שלי, ולא משנה מאיזו מפלגה הוא, תמיד מוזמן לטדי כאורח כבוד", כתב, "זכות וכבוד לארח אותך גם אם במנהלת לא מבינים את זה, אם צריך לשלם קנס, נשלם אותו באהבה גדולה, בבקשה תבוא יותר”.
מספר דקות לפני פתיחת המשחק של בית"ר מול הפועל כפ"ס, שיכול לקבוע את המשך העונה של הירושלמים, ראש הממשלה העלה סרטון יחד עם אלי אוחנה מאצטדיון טדי. נתניהו זכה לתשואות מצד אוהדי בית"ר ביציעים ואמר: "זה משחק כדורגל ראשון בעולם שהוא ירוק, זה משחק היסטורי. הבאנו מיליוני חיסונים וזה הצליח". לשר הבריאות יולי אדלשטיין נשמע אומר: "אין פה היגיון, למה לא למלא את היציעים? יש כניסות נפרדות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו