דיווח: ארה"ב תטיל סנקציות על רוסיה עקב הרעלת נבלני

מקורות המעורים בנושא אמרו לרויטרס כי הצעדים המתוכננים נגד גורמים רוסים יינקטו עוד היום • ב-CNN דווח כי הפעולות יבוצעו בתיאום עם האיחוד האירופי

נבלני בבית המשפט במוסקבה, בחודש שעבר // צילום: רויטרס // נבלני בבית המשפט במוסקבה, בחודש שעבר

חודש לאחר שהנשיא האמריקני ג'ו ביידן קרא לשחרר את אלכסיי נבלני ממאסר, ארה"ב צפויה להטיל היום סנקציות נגד רוסיה בתגובה להרעלתו של מבקר הקרמלין, כך אישרו הלילה (שלישי) מקורות המעורים בנושא לסוכנות הידיעות רויטרס. גורמים בממשל האמריקני אמרו אתמול ל-CNN כי הסנקציות יתואמו עם האיחוד האירופי. 

בסוכנות הידיעות איי.פי פורסם כי אגנס קלמרד ואיירין חאן, מומחיות זכויות האדם באו"ם, הפנו אתמול אצבע מאשימה כלפי מוסקבה על הרעלת נבלני וקראו לפתוח בחקירה בינלאומית לבירור הנסיבות. עם זאת, השלטונות ברוסיה הכחישו את מעורבותם בהרעלת איש האופוזיציה באוגוסט 2020.

המומחיות ציינו כי נבלני היה "נתון תחת מעקב ממשלתי אינטנסיבי בעת ניסיון החיסול שלו, ולא סביר כי צד שלישי היה יכול להרעיל אותו ללא ידיעת הרשויות הרוסיות".

בחודש שעבר קיצר בית המשפט במוסקבה פרק זמן של חודש וחצי מתקופת המאסר הכוללת שנגזרה על נבלני - 3.5 שנים. בשבוע שעבר הוא נשלח לכלא מחוץ לעיר הבירה לריצוי עונשו.

בתחילת פברואר נפתח במוסקבה משפטו של נבלני סביב תיק "איב רושה" - הנוגע למעילת כספים שלו של ואחיו - שבו הורשע ב-2014 ונידון ל-3.5 שנות מאסר על תנאי. בתביעה דרשו להמיר את העונש למאסר בפועל. התיק עורר הדים ברחבי העולם, ומשפטנים רבים טענו כי הוא פוברק על ידי המשטר הרוסי. 

נבלני נעצר עם נחיתתו במוסקבה ב-18 בינואר, לאחר שהשלים את תהליך השיקום שלו מההרעלה בגז העצבים נוביצ'וק בבית החולים שאריטה בברלין.

בדיון שנערך בפברואר בעניינו בבית המשפט אמר נבלני: "אני לא רוצה להשוויץ, אבל כל העולם ידע איפה אני נמצא. ברגע שהתאוששתי, קניתי כרטיס טיסה וחזרתי הביתה". הוא הוסיף כי אין בו חרטה על השיבה למולדתו. "המדינה שלנו בנויה על עוול, אבל עשרות מיליוני אנשים רוצים את האמת. במוקדם או במאוחר, הם יקבלו אותה".

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר