תמונות לוויין של חברת הלוויין והטכנולוגיה Maxar חשפו היום (שבת) את נזקי התקיפה האמריקנית בגבול סוריה עיראק, שהביאה למותו של לפחות איש מיליציות פרו איראניות אחד וגרמה לפציעתם של עוד 22.
התמונות מראות כי הפגיעה התרחשה בחניון הנמצא צמוד למסוף הגבולות שהקימו אנשי ממשרות המהפכה כקילומטר וחצי ננעבר הגבול אל-קאים בן סוריה ועיראק. מטרתו של המסוף היא העברת כוח אדם, תחמושת וציוד עבור המיליציות הפרו-איראניות בסוריה ואנשי כוח קודס של משמרות המהפכה.
נראה כי נזק חמור נגרם לכמה מבנים יבילים שהוצבו בסוך לחניון וכמה כלי רכב, ככל הנראה משאיות, הושמדו בתקיפה. הצילומים מאששים את טענות המרכז לזכויות אדם בסוריה, ארגון המזוהה עם האופוזיציה ויושב בלונדון, על פיו התקיפה האמריקנית התמקדה במשלוח נשק גדול שהגיע מגבול עיראק לשטחה של סוריה.
עיתונאים המזוהים עם המיליציות השיעיות בעיראק פרסמו תמונות בהן נראה האתר שהותקף, בו נראה נזק למבנים אך ללא זכר לכלי הרכב שהושמדו. המיליציה הפרו-איראני "גדודי חיזבאללה בעיראק" הודיע כי אחד מאנשיה נהרג בתקיפה.
התקיפה, שבוצעה בהוראת הנשיא ביידן באה בתגובה לסדרה של מתקפות טילים על יעדים אמריקנים ברחבי עיראק, בהן נהרג קבלן אמריקני של צבא ארצות הברית ועוד כמה חיילים אמריקנים נפצעו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו