חקירת זיהום הזפת: המשרד להגנת הסביבה עדכן הערב (שבת) כי במסגרת החקירה לאיתור הגורם שזיהם בשבוע שעבר את חופי ישראל בזפת, פשט צוות חוקרים ישראלים על אוניה חשודה ביוון. מהמשרד נמסר כי "צוות חוקרים נשלח ליוון. החוקרים נמצאים שם כעת ומבצעים את הביקורת והבדיקה נמשכת".
תיעוד: כך נראה הזפת ממבט הציפור בחופי ישראל // צילום: יבגני מלכין, המשרד להגנת הסביבה
מוקדם יותר היום איתרו צוותי טייסת 200 של כטמ"מ (כלי טיס מאויש מרחוק) "שובל" מחיל האוויר בלב ים את כתם השמן החדש שמתקרב לחופי ישראל, וממוקם 150 ק"מ מערבית מהם. מוקדם יותר אישר שר הביטחון בני גנץ להשתמש במזל"טים של חיל האוויר לצורך איתור הכתם, לבקשת המשרד להגנת הסביבה.
לפי הבדיקה הראשונית שהושלמה היום וכוללת מודלים שביצע המשרד יחד עם המכון לחקר ימים ואגמים, הכתם לא צפוי להגיע לחופי ישראל לפחות עד טווח התחזית הנראית לעין (1 במרץ). כמו-כן, לא התקבלה כל התראה מאף גורם בין-לאומי על הימצאות הכתם והמשרד דיווח ל-REMPEC שבמלטה (מרכז התיאום הים-תיכוני לטיפול בזיהום ים בשמן) על הממצאים עד כה.

בתוך כך, ל"ישראל היום" נמסר מטעם ה"מינרווה הלן" - אחת החשודות בביצוע הדליפה הקטלנית - כי הספינה לא יכולה הייתה להיות מקור הזיהום לאורך חופי ישראל. "למיכלית לא היה מטען (נפט) על סיפונה - היא הייתה ריקה לחלוטין. היא הגיעה מסינגפור דרך תעלת סואץ, והמתינה להזמנות בין ה-4 ל-11 בפברואר - זה נורמלי לחלוטין עבור ספינה מסוג זה", נמסר.
צילום: איתי שרנצל רשות הטבע והגנים
לחיזוק עמדה זו צירפה החברה הפנייה לדיווח מתוך LOYD'S LIST (מגזין ספנות ברשת) המצטט גורמים אירופיים המאשרים לכאורה כי "מינרווה הלן לא יכולה להיות המקור (לזיהום) מכיוון שהיא לא הייתה במקום שבו דווח כי הדליפה התרחשה", לשון התגובה.
נציין כי בתידרוך שקיים המשרד להגנת הסביבה בעניין חקירת הזיהום בשבוע שעבר, סירב להתייחס לאף אחת מהחשודות באירוע. "המשרד מסתייע ברשויות ספנות במדינות אחרות". החקירה המורכבת נמצאת ברובה מחוץ למיים הטריטוריאליים של ישראל המשתפת פעולה עם גורמים בינלאומיים בנושא.