השלג הגיע גם לדרום // צילום: מועצת הר חברון // השלג הגיע גם לדרום

התחזית לסופ"ש: הגשם מחליף את השלג

הגשם ממיס את הפתיתים הלבנים שהצטברו בבירה ובצפון - אך איפה בכל זאת תוכלו לראות שאריות שלג? • וגם, צפו בסרטונים המרהיבים מהחרמון הערפילי

מה צופה לנו מזג האוויר לסוף השבוע? הגשם יחליף את השלג, מה שיגרום לכך שרובו יימס, במיוחד באזורים שבהם ירדה כמות קטנה יחסית. הלילה (בין חמישי לשישי) ירד גשם לפרקים מצפון הארץ ועד לצפון הנגב וקיים חשש לשיטפונות בנחלי המזרח. בחרמון ירד שלג ויהיה קר מאוד. ייתכן שלג קל בצפון רמת הגולן.

השלג הגיע גם לדרום // צילום: מועצת הר חברון

מפלס הכנרת נמדד הבוקר (שישי) על ידי רשות המים ועמד על: 209.435-. עליה של 4.5 סנטימטרים מאתמול. המפלס עומד על 63.5 סנטימטרים מהקו האדום העליון.

סוף השבוע הוא הזדמנות מצוינת לתפוס עוד קצת אווירה אירופאית, וכדי לעשות סדר, בדקנו עבורכם איפה עדיין יש שלג ואיפה הוא נמס כמעט לחלוטין.

בירושלים תוכלו למצוא מעט מאוד שלג שנמס ברובו וגם זה, רק באזורים הגבוהים. מ"מטאו טק" מסרו כי תוכלו לחוות שלג במהלך סוף השבוע בפסגת הר מירון ובצפון רמת הגולן מעל 900 מטר. "יש לציין כי בשבת ישאר פחות שלג מיום שישי בגלל ירידת גשם שיכול להמיס חלק מהשלג", הדגישו.

שלג כבד בחרמון // צילום: דוברות אתר החרמון | שלג כבד בחרמון // צילום: דוברות אתר החרמון

הטמפרטורות יוסיפו להיות נמוכות מאוד גם הלילה ולמעשה לאורך כל סוף השבוע. מידות החום החזויות בלילה ומחר: קריית שמונה 11-7, קצרין 9-6, צפת 7-2, טבריה 14-8, נצרת 10-6, חיפה 13-9, ‏ת"א 13-10, ירושלים 8-3, אשקלון 13-10 עין גדי 21-14, באר שבע 14-7, ערד 12-4‏ מעלות, מצפה רמון 11-3, אילת 18-10 מעלות.

ליאור סודרי, חזאי "מטאו טק", מסר כי ביום שבת יהיה מעונן חלקית עם עלייה בטמפרטורות, בבוקר ייתכן גשם מקומי וקל. ביום ראשון יהיה מעונן חלקית עד בהיר, עם עלייה קלה נוספת בטמפרטורות. ביום שני יהיה מעונן חלקית, עם עלייה קלה נוספת בטמפרטורות ובלילה יחל גשם מקומי. ביום שלישי יהיה מעונן חלקית עד מעונן, עם ירידה קלה בטמפרטורות ועדיין ייתכן גשם מקומי.

בהכנת הידיעה השתתף שמעון יעיש

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו