"כולם רצו להגיע לישראל": ראיון בלעדי עם יו"ר איגוד הג'ודו הבינלאומי

מריוס ויזר נלהב מאוד מהאתגרים שבהם עומד הענף בארץ • על יו"ר האיגוד המקומי משה פונטי ("שינה את האופן שבו הג'ודו הישראלי נתפס בעולם") • על הצלתו של סעיד מולאי ("בזכות הערכים של הג'ודו") • ועל הגרנד סלאם ת"א ("בטוח שיהיה מוצלח")

צילום: עודד קרני // ויזר. ידיד של ישראל ,
צילום: עודד קרני // ויזר. ידיד של ישראל

מריוס ויזר, יו"ר איגוד הג'ודו הבינלאומי שנחת בארץ ונכנס ישר לבועה במלון הילטון, נחשב לידיד אמת של הג'ודו הישראלי. הוא הנחית כאן שני טורנירי גרנד פרי, טרם הסכמי השלום נלחם במדינות המפרץ כדי שהישראלים יוכלו להתמודד בתחרויות על אדמתן, וכמובן יש לו חלק במתן החסות לסעיד מולאי, הג'ודוקא האיראני שהפך גם הוא לידיד ישראל.

בראיון ראשון בתקשורת הישראלית ובלעדי ל"ישראל היום", ויזר, ג'ודוקא לשעבר בעצמו ומי שנחשב גם לאחת הדמויות המעניינות בוועד האולימפי הבינלאומי, מנסה להסביר מה בעצם התחולל בשנים האחרון במעמדו של הג'ודו הישראלי. הוא עושה זאת במקביל לצפייה מקרוב בטורניר גרנד סלאם ת"א, שגם אותו דאג להביא לארץ. 

כמי שמביט על הג'ודו שלנו מבחוץ, מה אתה רואה?

"מה שאני רואה זו התקדמות אדירה. אתם מארחים טורנירים גדולים והשנה אתם גם מארחים את אחת התחרויות הבודדות והחשובות בסבב העולמי לקראת המשחקים האולימפיים בטוקיו. אני רואה כאן את הילדים שבחרו בג'ודו בעקבות ההישגים הגדולים של הספורטאים שלכם בשנים האחרונות, אני רואה את יכולות הארגון שלכם. לא הרבה מדינות היו יכולות להרים כזאת תחרות בעת שכזאת עם כל האתגרים. אצלכם הרשויות גם התחברו לעניין, מה שהפך את כל הנושא ליוצא מן הכלל".

ספר קצת על הקשר המיוחד שיש לך עם יו"ר האיגוד משה פונטי.

"פונטי החליט לפני כמה שנים לשנות את הג'ודו בישראל ברמה הבינלאומית. הוא חלם לארח טורנירים גדולים שהפכו כאן להצלחה גדולה, הוא חלם לשנות את כל האופן שבו הג'ודו נתפס בישראל, באזור שלכם במזרח התיכון ובעולם כולו. באופן הזה הוא באמת הצליח לשנות את הג'ודו בדרכו שלו. אתה רואה איך במחויבות שלו הוא רותם את הממשלה, גופים שקשורים בארגון התחרות וכמובן הצליח להביא גם את טורניר הגרנד סלאם לישראל, שאני בטוח שיהיה מוצלח".

משה פונטי. "הוא חלם והצליח" // צילום: איגוד הג'ודו
משה פונטי. "הוא חלם והצליח" // צילום: איגוד הג'ודו

"קל לנו להבין את האחר"

עם 422 ספורטאים שנחתו בישראל מ־60 מדינות, ויזר כאמור רואה מקרוב את האירגון הישראלי ועד כה הוא מרוצה מאוד. "ראית את ההתלהבות של כל המשלחות להגיע הנה, לישראל?", הוא אומר, "הן שמחו לקבל הזדמנות אחרי חודשים של אימונים בלבד ועם מעט תחרויות. אתה רואה כמה משלחות הגיעו לישראל. אנחנו מחויבים לארגן עבורן תחרויות, ולשמחתי אתם כאן הרמתם את הכפפה".

פרשת סעיד מולאי הוכיחה את הכוח שיש לספורט בשינוי מציאות.

"הוא הראה קודם כל את היכולת של הג'ודו לשנות דברים וזה בזכות הערכים של הענף, שאותם קיבלנו מהאיש שהביא את הג'ודו לעולם, ג'יגורו קאנו. היום אנחנו מבינים כמה הערכים הללו רלוונטיים לעולם שלנו, במיוחד בתקופה הזאת".

אתה חושב שהמקרה הזה הוא ייחודי לג'ודו ולא יכול להיות בענפים אחרים?

"ענף הג'ודו מתמודד בתקופה האחרונה עם אתגרים עצומים ולא פשוטים. לנו יש כלים להתמודד עם הסיטואציות המיוחדות שהתרחשו וגם את היכולת לפתור את הבעיות. יותר קל לנו להבין את האחר, ובעיקר לכבד אותו ואת ההתנהגות שלו והכל תחת החוקים של הג'ודו. אני חושב שהמקרה הזה של סעיד מולאי, שמקרב בין העמים ותורם לשלום, יכול באמת לקרות בצורה קלה יותר בענף שלנו".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר