מסתמן: לדמוקרטים אין רוב להרשעת טראמפ

צוות התביעה סיים להציג את הטיעונים במשפט ההדחה, והתריע כי הנשיא לשעבר עלול לחזור על מעשיו אם לא ייענש • הערכה: ההצבעה תתקיים בשבת או בראשון

נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ // צילום: איי.פי // נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ

התביעה במשפט ההדחה של נשיא ארצות הברית לשעבר דונלד טראמפ סיימה הלילה (בין חמישי לשישי) להציג את הטיעונים להרשעתו בהסתה להסתערות על הקפיטול ב-6 בינואר.

רוב בסנאט הצביע בעד המשך משפט ההדחה של טראמפ // צילום: רויטרס

לאורך המשפט בסנאט ישמשו 100 הסנאטורים כחבר המושבעים, ויצטרכו לפסוק אם טראמפ אחראי לאירועים האלימים. כדי להרשיעו יידרש רוב של שני שלישים, כלומר 67 סנאטורים, ומכיוון שבסנאט יש כעת תיקו 50-50 בין שתי המפלגות יזדקקו הדמוקרטים לתמיכתם של 17 רפובליקנים. הסיכוי שיגייסו תמיכה שכזו נראה אפסי, משום שכל הסנאטורים הרפובליקנים למעט חמישה הצביעו נגד עצם קיום המשפט, ובכך אותתו שלא יתנו יד להרשעה.

לפי התובעים הדמוקרטים חלק מהמפגינים שפרצו לקפיטול האמינו שהם ממלאים את הוראותיו של הנשיא הרפובליקני - ולכן האמינו שלא ייענשו. "הוא הזמין אותנו לכאן", צוטט אחד המתפרעים בתמלול שהציגה התביעה. "טראמפ שלח אותנו", צוטט מפגין אחר.

"אנחנו מבקשים להרשיע את הנשיא טראמפ בעבירה שהוא ללא ספק אשם בה, משום שאם לא תעשו זאת, אם נעמיד פנים שכל זה לא קרה, או גרוע מכך - אם לא תהיה תגובה, מי מבטיח שזה לא יקרה שוב?", אמר חבר בית הנבחרים ג'ו נגוסה, חלק מצוות התביעה הדמוקרטי.

משפט ההדחה של טראמפ בסנאט // צילום: איי.פי
משפט ההדחה של טראמפ בסנאט // צילום: איי.פי

ג'יימי רסקין, המחוקק הדמוקרטי שעומד בראש צוות התביעה, אמר לסנאטורים שאסור לתת לטראמפ אפשרות להתמודד על משרה ציבורית בעתיד: "אם הוא יחזור לתפקיד זה יקרה שוב, ולא יהיה לנו את מי להאשים מלבד את עצמנו".

עורכי הדין של טראמפ ישמיעו היום את טיעוניהם בסנאט, וההערכה היא שההצבעה תתקיים בשבת או בראשון. כאמור סיכויי ההרשעה קלושים, וסנאטורים רפובליקנים אמרו שהדמוקרטים לא שכנעו אותם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר