האקר הצליח לפרוץ למערכת המים בעיירה אולדסמר, פרבר של העיר טמפה במדינת פלורידה וניסה להרעיל את תושבי העיר על ידי הגברת כמות הסודה בקאוסטית במי השתייה של העיר, כך דיווחו היום (שלישי) הרשויות המקומית במדינה.
התקרית התרחשה ביום שלישי כשאחד ממפעילי מערכת המים של אולדסמר הבחין כי המערכת נפרצה וכי מישהו הצליח להשתלט עליה מרחוק. ההאקר כיוון את כמות הסודה קאוסטית, או נתרן הידרוקסידי, ליותר מפי מאה מהכמות הרגילה, רמה הנחשבת לרעילה מאוד.
המפעיל הצליח לעקוף את ההשתלטות ולכוון את כמות הסודה הקאוסטית במים לזו הרגילה בתוך פחות מדקה. הרשויות בעיר טוענות כי לא נגרם נזק וכי לא נשקפה סכנה בשום שלב לחייו של איש, אך אלמלא הערנות והמערכות המיוחדות שהותקנו למעקף השתלטות מרחוק, ייתכן ואסון גדול היה מתרחש.
השריף של המחוז, בוב גאלטיירי, אמר: "מדובר פה במישהו שניסה לעשות משהו רע מאוד. לא מדובר בלשים קצת כלור או פלואור, אלא להגדיל את כמות הסודה קאוסטית פי מאה לרמה רעילה, זו מתקפה של ממש".
רוברט לי, מומחה סייבר אמריקני סיפר לרשת החדשות CNN כי הפעולה המהירה של עובדי רשת המים מנעה השלכות חמורות בהרבה לאירוע, לא מדובר במתקפה מתוחכמת במיוחד, אבל זה מסוג הדברים שמפחידים אנשים. מדובר בניסיון לפגוע בחיי אדם וחייבים לקחת את זה ברצינות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו