כתב אישום יוגש נגד גלית צרפתי, האם שנעלמה ולקחה איתה את בנה, זאת לאחר שבית המשפט פסק שעליה להפקידו בחזקת אב המשפחה. היום (שלישי) במסגרת בקשת הארכת המעצר של החשודה בארבעה ימים, בבית משפט השלום באשקלון, הוגשה נגדה הצהרת תובע שניתנה הבוקר על ידי הפרקליטות. היא תואשם בסעיפי חטיפה של קטין ממשמורת, בזיון בית המשפט והפרת הוראה חוקית.
השופטת, דורית הונדה: "בשים לב לכך כי מדובר במשיבה שהתנהלותה מסוכנת ואשר לא מצאתי סיבה לתת בה אמון בעת הנוכחית, לא אפשרתי להורות על שחרורה. מנגד, לא מצאתי כי יש מקום לאפשר לפרקליטות המשך מעצרה של המשיבה בסטטוס הנוכחי למשך ארבעה ימים לצורך הגשת כתב אישום וקבלת תעודות החיסיון הנדרשות".
לאחר ששקלתי את מכלול הנתונים שבאו לפני ובכלל זה את עברה הנקי של המשיבה וכן את שיקולי נגיף הקורונה, מצאתי לקבל את הבקשה בחלקה תוך שמעצרה של המשיבה מוארך עד ליום 11.2.21 בשעה 13:30 לצורך הגשת כתב אישום".
החשודה אותרה בסוף השבוע יחד עם בנה בצפון הארץ, על ידי כוחות המשטרה, לאחר שבמשך כשבועיים הסתירה, על פי החשד, את בנה בן החמש, בניגוד לצו בית המשפט והועברה לחקירה בתחנת שדרות.
כזכור, משטרת ישראל עצרה ביום חמישי האחרון שתי נשים נוספות, ששכל הנראה קשורות לפרשה, בחשד לעבירות סיוע לחטיפה, קשירת קשר לביצוע פשע ושיבוש הליכי חקירה. השתיים נעצרו בחשד לכך שסייעו לאם, גילה צרפתי, בהסתרת בנה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו