הבחירות המדוברות לנשיאות ברצלונה היו מיועדות להתקיים ב-24 בינואר, אך בעקבות העלייה בתחלואה בספרד התאריך החדש שנבחר הוא 7 במארס.
כדי להגיע לשלב הסופי של הבחירות, נדרשו המועמדים לאסוף יותר מ-2,257 חתימות של חברי המועדון, "הסוסיוס", ולאחר שנספרו הקולות, רק שלושה עברו את הסף - ז'ואן לאפורטה, ויקטור פונט וטוני פריישה, שמהם ייבחר הנשיא ה41- של המועדון וזה שיחליף את ז'וספ מאריה ברתומאו המתפטר, וממלא מקומו קרלוס טוסקטס.
באופן מסורתי, מי שרשאים להצביע הם האוהדים. במקרה של בארסה מדובר ב"סוסיוס", חברי המועדון, שעליהם להיות מעל גיל 18 ובעלי חברות של יותר משנה. בדרך כלל ההצבעה מתבצעת בין כותלי אצטדיון קאמפ נואו, אך בעקבות המצב הנוכחי נעשה שינוי הכרחי, ותתאפשר הצבעה בדואר, ובני 65 ומעלה יורשו להצביע מבתיהם.
נוסף על כך, גם חברי מועדון שמתגוררים מחוץ לקטלוניה ובערים כמו מדריד, ולנסיה, סביליה ומיורקה יוכלו להשלים את הצבעתם בדואר. קמפיין הבחירות שהחל ב-14 בינואר יימשך עד 5 במארס, ויומיים אחר כך יוכרז כאמור הנשיא החדש.
לפי התחזיות, ז'ואן לאפורטה הוא המועמד המוביל לנצח, כאשר כמו שני מתחריו, גם הוא הדגיש את החשיבות בהשארת לאו מסי במועדון. פונט, לעומת זאת, הציג רשימת שינויים ארוכה שבה הוא מעוניין, בין היתר להחזיר למועדון שחקני עבר כמו צ'אבי, קרלס פויול, ג'רארד לופס ואחרים. פריישה דווקא הביע תמיכה במאמן הנוכחי רונאלד קומאן, וטען שהוא הפתרון של בארסה לזמן הקרוב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו