חיים ארביב, בן 86, ניצול שואה, שחקן שחמט, אשר עבר מחנה ריכוז בלוב בתקופת השואה, עלה לארץ עם משפחתו לאחר המלחמה ב1949 ושירת 42 שנה במערכת הביטחון ומלמד בהתנדבות שחמט בגני הילדים ובמוסדות הגיל השלישי היום הוא הולך לשחק במסגרת אירוע התרמה מיוחד לטובת ניצולי שואה נזקקים שידם אינה משגת לאוכל, אמצעי חימום, תרופות ועוד. קשישים נתמכי ארגון לתת. חיים נמנה על 6 מדליקי המשואות בטקס יום הזיכרון לשואה ביד ושם בירושלים בשנת 2020.
כחלק מאירוע ההתרמה למען ניצולי השואה, פרי של שיתוף פעולה בין מועדון "שחמט לכל", אשר מפעיל תוכנית אירועי און ליין Chess4Solidarity, ארגון לתת והתאחדות "אילת" במסגרתה פועל ענף השחמט בישראל, ישחק חיים ארביב משחק סימולטני נגד 6 שחקנים לזכר 6 המיליונים שקיפחו חייהם בשואה.
חיים ארביב: "עברתי הרבה בחיי, הצלחתי לשרוד את מחנה הריכוז ואת השנים הקשות של השואה, להגיע לארץ ישראל ולבנות פה בית. שפר מזלי והצלחתי להגיע למצב בו אני מסוגל לסייע לניצולי שואה אחרים, אשר גם בשנים אלה של שיבה נמצאים בפני שוקת שבורה. הניצולים פונים לארגון לתת, שעושים עבודת קודש ומסייעים לניצולים אלה במזון , אמצעי חימום, תמיכה נפשית ועוד. אני מקווה שבעזרת האירוע היום נוכל לסייע עוד לכמה שיותר ניצולים."
צחי לנגר, סמנכ"ל שיווק לתת: "דוח העוני האחרון של ארגון לתת מראה כי שליש מהמשפחות בישראל חיות בעוני (850,000 משפחות). עוד מראה הדוח כי 86% מהקשישים נתמכי הסיוע חוו תחושת בדידות במהלך המשבר, וכ- 21.6% מהקשישים הנתמכים חששו בתקופת משבר הקורונה למות בביתם ושאיש לא ידע מכך. עשרות אלפי קשישים ניצולי שואה שעודם בחיים, חיים במצוקה קשה. על כולנו לעשות כל מה שאפשר על מנת לגרום לכך שאף ניצול שואה לא יהיה רעב.
ליאור איזנברג מנהל "שחמט לכל" ומיזם Chess4Solidarity: האירוע היום מעבר לעובדה שהוא מחבר בין אוכלוסיות בא להעביר מסר חשוב ופשוט לציבור הרחב בהקשר של ניצולי השואה שבזכותם אנו כאן והוא :לתת.
לתרומה - https://www.latet.org.il/mordechai/
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו