מזכיר ההגנה של ארה"ב, צ'אק הייגל, ינחת בסוף השבוע בישראל, לפתיחת מסעו הראשון למזרח התיכון במסגרת תפקידו החדש.
במהלך הביקור, שיחל בישראל בשבת ויימשך שבוע, הייגל יבקר גם בירדן, בערב הסעודית, במצרים ובאיחוד האמירויות. מזכיר המדינה צפוי לפגוש בארץ את הנשיא שמעון פרס, את רה"מ בנימין נתניהו ואת שר הביטחון החדש משה (בוגי) יעלון.
הייגל מגיע לישראל לאחר חודש מדיני עמוס, שכלל ביקורים של הנשיא ברק אובאמה ושל מזכיר המדינה ג'ון קרי, ואחרי שארה"ב הודיעה כי הסיוע הצבאי לישראל לא ייפגע וכי יימשך מימון פרויקט כיפת ברזל. לפי הודעת הפנטגון, הייגל צפוי לדון עם ישראל בגיבושו של הסכם חדש לעשור הבא למימון הצבאי האמריקני לישראל.
אמש שב לישראל רה"מ בנימין נתניהו, לאחר ביקור בן יומיים בלונדון, שם השתתף בהלווייתה של מרגרט תאצ'ר וקיים פגישה עם ראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו