מחלקת הערכה ומחקר של מכבי שירותי בריאות, פרסמה היום (שישי) כי לפי תוצאות סקרים עולה כי מתחסנים צעירים חוו יותר תופפעות לוואי ממתחסנים מבוגרים עד גיל 60.
משני הסקרים, שבוצעו בקרב מתחסנים לאחר המנה הראשונה והשנייה עלה כי הסיבה לכך היא שלמערכת החיסון של מבוגרים לוקח זמן רב יותר לפתח נוגדנים והיא מגיבה באופן איטי והדרגתי לקבלת החיסון. לכן גם התופעות נחוות באופן קל והדרגתי יותר.
מסקר תופעות לוואי שנערך בשבועות האחרונים בקרב כ-72,000 מתחסנים במנת החיסון הראשונה עולה שכ-24% דיווחו על תופעות לוואי בעקבות החיסון, מתוכם, כ7.5% דיווחו על חולשה, כ-7% על כאבי שרירים וכ-6.5% על כאבי ראש. בנוסף, כ-70% מהם דיווחו על כאב מקומי במקום ההזרקה.
מסקר שנערך בקרב כ-600 המתחסנים הראשונים במנת החיסון השנייה עלה כי כ-70 אחוזים מהמטופלים שחוסנו במנה שנייה דיווחו על תסמינים ב-72 השעות לאחר קבלת החיסון. מתוך אותם נשאלים, כ-45% דיווחו על חולשה, כ-40% על כאבי שרירים, כ-35% על עייפות משמעותית, כ-30% על כאבי ראש, כ-20% על חום וכ-10% על בחילות וסחרחורות. בנוסף, כ-84% מהנשאלים דיווחו על כאב מקומי במקום ההזרקה.
מנכ"ל מכבי רן סער: "גם אם יום-יומיים מרגישים לא טוב התופעות חולפות בזריזות והמתחסנים יהיו מוגנים במהרה מפני המחלה. אנו רואים שציבור המתחסנים מקפיד מאוד על הגעה בזמן לקבלת המנה השנייה ומברכים על כך.
"זו הדרך למגר את המגיפה ולפי קצב ההתחסנות המדהים שאנו רואים, ישראל ללא ספק נמצאת בדרך הנכונה לנצח את הקורונה. עד שזה יקרה, אנו חייבים להמשיך ולשמור על ההנחיות בקפדנות ולמנוע את התגברות התחלואה", הוסיף.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו