לאחר הכרזת ראש הממשלה בנימין נתניהו הערב (חמישי) על הסכם החיסונים החדש עם פייזר, משרד הבריאות פרסם את פרטי ההסדר. במסגרת ההסכם, יועברו לחברה האמריקנית נתוני תחלואה בישראל באופן שוטף. מנגד, פייזר תעביר מיליון חיסונים נגד קורונה, שמאות אלפים מהם צפויים להגיע בשבוע הבא.
על פי משרד הבריאות, "לאור הצלחת מבצע החיסונים בישראל וההיענות הגבוהה של הציבור להתחסן, וכדי להימנע ממחסור בחיסונים בארץ, פנה משרד הבריאות לחברת פייזר בבקשה להקדים את משלוחי החיסונים".
"אנו שמחים לבשר שנחתם הסכם עם חברת פייזר להקדמת משלוחי החיסונים החל מחודש ינואר", נמסר, "מערכת הבריאות הישראלית היא מהמובילות בעולם הודות למנגנונים המקצועיים של קופות החולים, בתי החולים, המעבדות ומד"א. אנו מנטרים באופן רציף את תוצאות מבצע החיסונים".
כמו כן צוין כי "הניטור כולל נתונים כלליים על נתוני התחלואה במגפה - מספר מאומתים, חולים קשים, נפטרים ומספר מחוסנים. ידע זה חשוב לצורך הבנה של נתוני 'עולם אמיתי' לגבי השפעת החיסון על התמודדות עם המגפה. נתונים אלו משותפים עם הציבור על בסיס יומי, ואותו המידע יועבר גם לחברת פייזר. ישראל היא המדינה המובילה בעולם בקצב ההתחסנות. ההסכם עם חברת פייזר יסייע לנו להמשיך לחסן ביעילות את כל מי שמעוניין בכך ולחזור לשגרה המיוחלת במהרה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו