משחקי רבע גמר גביע המדינה בכדורסל יצאו לדרך במוצ"ש (20:00, ספורט 5) באולם ברוממה, כשמכבי חיפה תארח את הפועל חולון לשחזור גמר 2009, אז הסגולים לקחו את הגביע עם שלשה בלתי נשכחת של בריאן טולברט על הבאזר.
מלבד אותו גמר, הקבצות נפגשו עוד 3 פעמים במסגרת הגביע והמאזן ביניהן עומד על 2:2. בפעם האחרונה שזה קרה, חיפה ניצחה 87:99 בשמינית הגמר בעונת 2014/15. הירוקים לא זכו בגביע מעולם, בעוד חולון תנסה להתקרב לזכייה שלישית בתואר המשני.
בדרך לרבע הגמר, שתי הקבוצות עברו שני סיבובים מול קבוצות מהליגה הלאומית. חיפה, שפתחה את העונה בצורה רעה מאוד (מאזן 9:1 בליגה) עברה בקושי את הפועל עפולה וא.ס. רמת השרון. הסגולים דילגו בקלות מעל מכבי הוד השרון והפועל עכו.
הפועל חולון עברה שני שינויים אתמול, כשצירפה את הרכז של נהריה ניב משגב, ושיחררה את הסנטר אוריאל טרוצקי שעבר לנס ציונה. הקבוצה של דדאס נמצאת בתקופה טובה, עם 5 ניצחונות רצופים בליגה. היריבה שלה לעומת זאת מתקשה מאוד, ואתמול ספגה הפסד שישי ברציפות, 80:76 לנס ציונה.
עוד ברבע הגמר
ראשון: מכבי ראשל"צ – עירוני נס ציונה (18:00), מכבי ת"א - הפועל ת"א (21:00).
שני: הפועל גלבוע/גליל - הפועל ירושלים (20:15).
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו