הסנטר הטוב ב-NBA? ניקולה יוקיץ' מנפץ שיאים

הג'וקר השתווה לפאט ליבר עם טריפל דאבל 43 במדי הנאגטס, וקבע שיא קריירה של 18 אסיסטים: "יש לנו זרימה טובה כקבוצה" • הסנטר הראשון למסור 18 אסיסטים ומעלה במשחק מאז צ'מברלין ב-1968

צילום: AFP // יוקיץ' הלילה מול פי ג'יי טאקר ,
צילום: AFP // יוקיץ' הלילה מול פי ג'יי טאקר

בארצות הברית מתעוררים לבוקר שאחרי המופע של ניקולה יוקיץ' בניצחון 111:124 של דנבר על יוסטון. הסנטר הסרבי סיים עם טריפל-דאבל מפלצתי, שהיה ה-43 שלו ב-NBA, מקום 9 בכל הזמנים בליגה הטובה בעולם.

הג'וקר שיחק 34 דקות, בהן קלע 19 נקודות, הוריד 12 ריבאונדים, וקבע שיא קריירה של 18 אסיסטים, שהפך אותו לסנטר הראשון שמוסר 18 אסיסטים ומעלה במשחק אחד, מאז שווילט צ'מברלין מסר 19 כאלו ב-1968.

"יש לנו זרימה טובה כקבוצה", הסביר יוקיץ' כיצד הפעיל את שחקני קבוצתו. "ברגע שיש לך את הכדור בידיים ואתה מייצר מצבים לאחרים, אז זה קל יותר כשיש את הזרימה הזו".

"ככה ניקולה משחק בכל ערב", אמר מאמן דנבר, מייק מאלון. "אני חושב שלא אכפת לו מול מי הוא משחק, קבוצה קטנה או גדולה".

הג'וקר השווה את שיא המועדון במספר טריפל-דאבלים עם 43, בו מחזיק פאט ליבר ששיחק בדנבר בשנות ה-80 וגופייתו תלויה על גג האולם הביתי מאז 2017. "זה נחמד ומגניב להשתוות לאגדה כזו של הנאגטס כמו ליבר", התייחס לכך יוקיץ'.

בנוסף, הסרבי הפך להיות השני אי פעם בהיסטוריה של ה-NBA עם לפחות 70 נקודות ו-40 אסיסטים בשלושת המשחקים הראשונים של העונה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר