טליב התארחה בפאנל של ארגון שמאל

חברת בית הנבחרים, שבעבר יוחסו לה אמירות אנטישמיות, הוזמנה על ידי "קול יהודי לשלום" - תנועה התומכת ב-BDS ופועלת לקידום חרם על ישראל

ראשידה טאליב // צילום: רויטרס // "השנאה ליהודים מגיעה דווקא מקולות שתומכים במפלגה הרפובליקנית". ראשידה טאליב

רשידה טליב, חברת בית הנבחרים הדמוקרטית ממדינת מישיגן, ואחת מהדמויות שמזוהות עם המחנה הפרוגרסיבי במפלגה הדמוקרטית, הייתה חלק מפאנל העוסק באנטישמיות שאורגן על ידי תנועת "הקול היהודי לשלום" - תנועת שמאל יהודית-אמריקאית התומכת ב-BDS, ופועלת לקידום חרם על ישראל.

באירוע נראתה טליב, שהתמודדה עם האשמות של אנטישמיות מצד קבוצות יהודיות, מכריזה שהיא למעשה אוהבת יהודים ודוחה את האנטישמיות. היא הוסיפה כי התמיכה בדבר זכויות פלשתינים אינה מהווה מפגן של אנטישמיות, ואילו לדבריה השנאה ליהודים מגיעה דווקא מקולות שתומכים במפלגה הרפובליקנית.

האירוע גונה על ידי קבוצות ופרשנים יהודים רבים, כולל בארי וייס - עורך לשעבר בניו יורק טיימס שעזב את העיתון לאחר שהאשים אותו בחוסר אובייקטיביות, כולל הטיה אנטישמית לכאורה.

רשידה טליב מרבה לבקר באופן חריף את ישראל ומדיניותה, ואחרי שנבחרה לקונגרס אמרה כי היא תשקול לקדם קיצוץ בסיוע הצבאי שמעניקה ארצות הברית לישראל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר