מכבי חיפה: טימוטי מוזי נאלץ ללכת לקרבי

שחקן הכנף היה אמור להצטרף לנבחרות ישראל ולקבל מעמד של ספורטאי פעיל, אך בשל בירוקרטיה, ההליך התעכב, ונכון לעכשיו הוא יועד לתפקיד לוחם מעברים • מוזי: "גיוס שכזה יפגע לי בקריירה"

צילום: באדיבות מכבי חיפה // טימוטי מוזי. בינתיים, לוחם מעברים

במכבי חיפה הודיעו הבוקר (שני) כי שחקן הכנף שלהם, טימוטי מוזי יתגייס מחר לצה"ל לאחר שבשלטונות הצבא "מתעקשים בשלב הזה לשייכו ליחידה קרבית, בתפקיד לוחם מעברים". עוד נמסר כי השחקן יגיע מחר לבקו"ם ולא יהיה בסגל הקבוצה וכרגע גם לא ידוע מתי יחזור.

מוזי, בן למהגרים מדרום אפריקה, נולד בישראל, גדל במחלקת הנוער של מכבי חיפה ולפני כחצי שנה, בתום מאבק ממושך, זכה לקבל הכרה ותעודת זהות ישראלית. בעקבות כך השחקן היה אמור להצטרף לנבחרות ישראל ולקבל מעמד של ספורטאי פעיל, אלא שאישור פורמאלי של ויתורו על האזרחות הדרום אפריקאית, מונע ממנו זאת.

במכבי חיפה, באמצעות עורכת דין ליאת שטיינברג חרלמפ, המלווה את טימו בכל ההליך, הגישו את הבקשה לביטול האזרחות לפני כחצי שנה, אלא שבשל מגפת קורונה, טרם הגיע אישור מהשלטונות בדרום אפריקה. האישור, יעניק לו אוטומטית את הדרכון הישראלי ואת האפשרות להיות חלק מנבחרות ישראל וכמובן מעמד של ספורטאי פעיל.

בשל העיכוב, המועדון ביקש משלטונות הצבא לדחות את הגיוס, אך הבקשה נענתה בשלילה ובמועדון הופתעו לגלות שהשחקן מגויס כלוחם.

בשל המקרה המיוחד של טימו ובעקבות התערבותו של שר הספורט, מר חילי טרופר, אמור בימים הקרובים שר הפנים, מר אריה דרעי, לתת לטימו אישור חריג להשלמת ההליך, גם ללא אישור השלטונות בדרום אפריקה.

לאחרונה פעלו מנכ"ל ההתאחדות לכדורגל, מר רתם קמר, בשיתוף עם סגן ראש מנהל הספורט, מר דודו מלכא, כדי להסדיר את מעמדו של טימו כספורטאי פעיל, בכדי למנוע את הגיוס לקרבי.

מוזי עם הבעלים יעקב שחר. יקבל מעמד של ספורטאי פעיל? // צילום: מכב יחיפה
מוזי עם הבעלים יעקב שחר. יקבל מעמד של ספורטאי פעיל? // צילום: מכב יחיפה

השחקן אמר לאתר הרשמי: "אני הכי גאה בעולם להתגייס לצה"ל ולתרום למדינה. במצב אחר הייתי עושה שירות קרבי, אבל אני שחקן כדורגל מקצועני, זו הקריירה שלי וגיוס כזה יפגע לי בקריירה".

עורכת דין ליאת שטיינברג חרלמפ, המייצגת את טימו בכל ההליך אמרה: "הענקת אזרחות לזר, ללא שוויתר על אזרחותו הזרה, הנה דבר חריג. שר הפנים יאשר זאת והדבר יהווה הוכחה לשיקול דעת מקצועי וענייני למקרה. לעומת זאת וחרף פניות רבות ומגובות באסמכתאות, המוכיחות פגיעה של ממש בשחקן ואף בזבוז כספי הצבא לשווא, לא אושרה עד עתה דחיית גיוסו. כל זאת כאשר ידוע לצבא כי השחקן יהפוך לספורטאי פעיל, כאשר הועדה תדון בעניינו כבר בחודש ינואר".

מדובר צה״ל נמסר: "מידי שנה מאושרים למעמד ספורטאי פעיל או מצטיין עשרות ספורטאים אשר מומלצים ע"י מנהל הספורט בוועדה המתכנסת במיטב. המלש"ב הנ״ל לא הומלץ ע"י מנהל הספורט וכפועל יוצא גם ענינו לא בא לידי בחינה. לאור כשירותו של המלש"ב לשירות קרבי הנ"ל שובץ ללחימה ויתגייס מחר. באם בעתיד יומלץ ע"י מנהל הספורט עניינו יבחן".

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר