בחריין הכחישה את הדברים שיוחסו לשר המסחר

מקור מסר לסוכנות הידיעות הרשמית, שאמירת שר המסחר באשר לאי הבדלה בין מוצרים מכלל ישראל ומיו"ש, פורשה באופן מוטעה על ידי כתב

שר המסחר בביקורו בירושלים // צילום: רויטרס // שר המסחר בביקורו בירושלים

מקור במשרד התעשייה, המסחר והתיירות של בחריין, הכחיש היום (שישי) את ההצהרה שיוחסה לשר זאיד בן רשיד אל-זיאני, לפיה הממלכה לא תבחין בין מוצרים מישראל ולמוצרים שמקורם בהתיישבות ביהודה ושומרון וברמת הגולן.

כזכור, השר קיים השבוע ביקור ראשון בישראל וצוטט בין היתר בסוכנות הידיעות "רויטרס" באומרו: "נתייחס להכל כמוצרים ישראליים. אין לנו שום בעיה עם תיוג או מקור".

המקור בסוכנות הידיעות טען כי הצהרת השר פורשה באופן מוטעה על ידי כתב ישראלי ושהמשרד "מחויב לעמדת ממשלת בחריין הבלתי מעוררת, שדבקה בהחלטות האו"ם, הליגה הערבית וארגון שיתוף הפעולה האיסלאמי ביחס להתנחלויות הישראליות בגדה המערבית וברמת הגולן הסורית". 

כזכור, בהקשר לקשרים המסחריים עם ישראל אמר אל-זיאני כי הפוטנציאל להיקפי המסחר גדול מאוד ובתחומים רבים. "זה לא יהיה ביקורי האחרון כאן. אני רואה זאת כמשימה שלי ושלנו בבחריין לפתוח את הדרך לעוד מדינות שיבואו בעקבותינו. עבורי כשר המסחר - המטרה לפתוח את הדרך ולתת את כל האפשר לאנשי העסקים לעשות את מה שהם יודעים.

"אנחנו רק נספק את הדרכים והרגולציה וניתן להם לפרוח. יש לנו אורח חיים פתוח וקוסמופוליטי בבחריין והישראלים יגלו שנוח מאוד להיות בקשר עמנו ולעשות עסקים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר