השווקים הפתוחים צפויים להיפתח ביום חמישי הקרוב. בפגישה שהתקיימה היום (שלישי) בין שר האוצר ישראל כ"ץ לבין נציגי ועדי השווקים הפתוחים, סוכם כי יגובש מתווה להפעלת השווקים, כמו זה שהוכן לקניונים, כך שיפעלו במקביל. ככל הנראה, המתווה יושלם עד סוף היום.
בפוסט שפרסם בפייסבוק, כתב שר האוצר כ"ץ: "הבוקר נפגשתי בזום עם נציגי השווקים, וסיכמנו על גיבוש מתווה 'פיילוט' לפתיחת השווקים, בדומה למתווה הקניונים, שיכלול את הפעלת חמשת השווקים הגדולים בערים הגדולות: ירושלים - מחנה יהודה, ת"א - הכרמל והתקווה, באר שבע - השוק העירוני, וחיפה - השוק העירוני". אליהם יצטרפו עשרה שווקים נוספים בנתניה, באשדוד, באשקלון, ברמלה וביישובים נוספים.
"עם גמר הפיילוט, ייפתחו כלל השווקים בארץ", הוסיף השר. "חשוב לוודא שדוכני השווקים והחנויות, שמספקים פרנסה לאלפי אנשים ותוצרת זולה ומשובחת, לא יישארו מאחור".
הבוקר נפגשתי בזום עם נציגי השווקים וסכמנו על גיבוש מתווה ״פיילוט״ לפתיחת השווקים בדומה למתווה הקניונים, שיכלול את הפעלת...
Posted by ישראל כ״ץ - Israel Katz on Tuesday, November 24, 2020
מוקדם יותר היום, סוחרי שוק הכרמל איימו לפתוח את השוק ביום שני הקרוב בניגוד להנחיות, אם לא יוכרז על פתיחתם כבר בימים הקרובים. הסוחרת רינה ססי שמוכרת זיתים בשוק הכרמל בתל אביב, אמרה ל"ישראל היום": "לצערנו, לא מתייחסים אלינו כמו לכולם. כמעט שלושה חודשים אנחנו יושבים בשקט, מכבדים את החוק ומנסים לשרוד. תהיה לנו פגישה עם ראש העירייה. אם יבואו לקראתנו ונוכל לפתוח את הדוכנים - הכל יהיה בסדר. אם זה לא יסתדר, כל בעלי הבסטות יפתחו ביום שני".
היא הוסיפה: "התחשבנו עד כה, אבל לאנשים אין ממה לחיות. כבר 60 שנה הסוחרים רגילים ללכת לעבודה יום-יום. כעת אנחנו צריכים לשלם ארנונה ומיסים. אצלנו אנשים לא למדו באוניברסיטה והם רוצים להתפרנס בכבוד. כיבדנו את כל ההחלטות של משרד הבריאות. עם זאת, הקניונים נפתחים מסביב ואנשים עדיין מטיילים בשוק כי הם רוצים לבוא לאוויר הפתוח.
"את כל השווקים פתחו מלבד אותנו. למשל, שוק מחנה יהודה והתקווה פתוחים. במקום שיבואו אלינו, לאוויר הפתוח, מאפשרים לחנויות הרחוב הסגורות לעבוד עם הגבלה, מה שיוצר תורים. אצלנו לא היה אדם אחד שנדבק בקורונה החל מלפני עשרה חודשים, וברשתות המזון היו הרבה כאלה שנדבקו".
ססי שיתפה גם בהתמודדויות הכלכליות הכבדות בימים אלה. "במקרה שלי, המשפחה קצת עוזרת ואנחנו משתמשים בחסכונות", סיפרה. "הבן הגדול שלי עוזר קצת וכך אני שורדת. אני לא יכולה להיות יותר בבית. אני עובדת בשוק למעלה מ-40 שנה. זה לא רק העניין הכספי אלא הנפשי. בעלי נפגע בפיגוע לפני 15 שנה, ומאז אני מפרנסת את הבית. בנוסף לזה, יש לי ילד מושתל כליה בבית. זה לא מצב קל. אני חייבת לפתוח - ומיד. גם אם יעצרו אותנו, אין ברירה. אני חייבת להביא אוכל לילדים. אם יתנו קנסות, החלטנו כל סוחרי השוק שאף אחד לא ישלם, שיבינו את הכאב שלנו. אני רגילה להביא לחם בכבוד. זה לא קל לגדל שני נכים בבית".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו