אולמרט: "מעדיף שפולארד לא יעלה לארץ"

"אנו לא חייבים לו כלום, הפרשה הזו גרמה נזק לישראל", אמר ל"מעריב" • לדבריו, "הנוכל שעומד בראשות הממשלה ינסה לעשות חגיגה מבואו של פולארד"

אהוד אולמרט, ג'ונתן פולארד // צילום: משה שי, איי.פי // "הוא היה מרגל אמריקני שעבד תמורת הרבה כסף"

"שמח שלג'ונתן פולארד יש חופש תנועה, שיישאר בניו יורק": ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט התראיין היום (ראשון) ל"פסגת העסקים" של מעריב והתייחס להסרת המגבלות על המרגל הישראלי. כזכור, בשישי האחרון דווח על כך שוועדת השחרורים בארה"ב החליטה שלא לחדש את תנאי השחרור של פולארד. הוא צפוי לעלות לישראל כאשר מצבה הבריאותי של רעייתו אסתר יאפשר זאת.

"יש מעט מאוד אנשים בארץ, אולי חמישה, שמכירים את הפרשה הזאת טוב כמוני. הסיבה היא שעסקתי בה בכל גלגוליה החל מהשתתפות בוועדת החקירה בוועדת המשנה לשירותים חשאיים של ועדת החוץ והביטחון בסוף שנות ה-80 וכלה בתפקידים אחרים שמילאתי, כולל ראש הממשלה", אמר אולמרט.

לדבריו, "ניסיתי לעזור לקצר את תקופת מעצרו ללא הצלחה. דיברתי על זה גם עם הנשיא בוש. העיסוק בפרשה הזאת גורם נזק מתמשך וקשה למדינת ישראל. אני ממליץ להימנע מחגיגות קבלת פנים לפולארד אם הוא יחליט לבוא לישראל. הסרת הגבלת התנועה נעשתה לא מהשיקולים שנשקלו עד עכשיו, אלא משום שאמריקה נמצאת כמעט בתקופה מאוד מיוחדת עם נשיא מאוד מיוחד ועם אווירה מאוד מיוחדת. יש שם התפרקות טוטאלית של כל נורמות ההתנהלות, בתקופה אחרת הם לא היו מאפשרים לו".

"נזק אדיר לאינטרסים אסטרטגיים"

ראש הממשלה לשעבר טען: "בואו לארץ יעצים את הנזק שהפרשה הזאת ושההתנהלות שלנו במסגרתה גרמה לנו לאורך השנים. אני לא חופשי לדבר לצערי על העניינים הכי רגישים, מהותיים ומסוכנים מבחינה אסטרטגית למדינת ישראל", ציין.

אולמרט תקף ישירות את רה"מ נתניהו: "אני רואה לנכון לומר את הדברים האלה בצורה הכי חדה כי אני רואה איך הנוכל שעומד בראשות הממשלה היום ינסה לעשות חגיגה מבואו של פולארד. הוא יקבל אותו כמו שקיבלו את גלעד שליט. אם יהיה צורך הוא גם ייתן לחמאס איזה 500 רוצחים כדי שיוכל לקבל את פולארד - ואל תשאל אותי איך ומה. אני אומר לך שהפרשה הזאת גם כיום יש בה פוטנציאל של גרימת נזק אדיר לאינטרסים אסטרטגיים מהמעלה הראשונה". לדבריו, בכירי מערכת הביטחון האמריקנים שיישארו בתפקידם לאחר הדחת טראמפ "יבואו איתנו חשבון אם אנחנו נמשיך לנצל את הפרשה הזאת כפי שאנחנו עושים לצורכי פוליטיקה ישראלית פנימית".

אולמרט הוסיף שהוא "מעדיף שעם כל הכבוד, פולארד לא יעלה לארץ. אנחנו לא חייבים לו כלום, סליחה, הוא היה מרגל אמריקני שעבד תמורת הרבה מאוד כסף, לא מדובר במתנדב ציוני שהקריב את חייו". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר