1. משחקי המחזור בליגת העל בכדורסל הולידו תחרות קשה בין מכבי חיפה להפועל ת"א בשאלה 'מי פחות מוכנה לעונה'. הירוקים מהכרמל והאדומים של יאניס קאסטריטיס פתחו השבוע את משחקיהן בליגה ובאמת קשה לומר מי הייתה מביכה יותר.
העונה אצלנו החלה מאוחר ולשתי הקבוצות היו הרבה סימנים בדרך ואורות אדומים. אחד מהם היה בשבוע שעבר. לפני שהגיעו לליגה הן הסתבכו קשות מול קבוצות ליגה לאומית בגביע ועלו במזל גדול.
די ברור שהצורה שבה אתה מציע את המיטה מסמלת את הדרך שבה תישן אבל למרות זאת לא חשבנו שהם ייפלו לבורות כ״כ עמוקים על ההתחלה. הפועל ת"א קיבלה הנחה בגן נר והפסידה ״רק״ ב-20 הפרש לגלבוע/גליל ומכבי חיפה לא קיבלה שום הנחה מבאר שבע והפסידה ב-41 אצלה בבית.
אצל האדומים כנראה קצת התבלבלו מסיום העונה שעברה (נתנו פייט גדול למכבי ת"א בפלייאוף) ובחיפה כנראה בנו יותר מדי על מסיבת הרטרו עם החזרה של דונטה סמית ובימים האחרונים של דבון ג׳פרסון. לשתיים האלה אפשר רק לומר: בהצלחה עם השינויים.

2. הנה שלל בעיות שיש להפועל ת"א ומדובר רק רשימה חלקית. יאניס קאסטריטיס הוא מאמן שעשה רושם טוב בסיום העונה שעברה כמאמן הגנה אבל הסגל שלו לא בנוי לכך. וולטר למון ג׳וניור הוא לא שחקן הגנה מספיק טוב ולא בולט בצד ההתקפי.
הוא לא מארגן משחק ולא קלעי מבחוץ. אם היה ממלא אחד מהתפקידים האלה לפחות המצב היה טוב יותר. ג׳ון דיבלר הגיע עם קריירת יורוליג מכובדת אבל כרגע לא נראה כמי שיכול לספק את הסחורה שלו - הקליעה מבחוץ. רג׳י אופשואו זר בינוני, חואקין שוכמן לא נתן להפועל מה שציפו בעונה הראשונה וספק אם הוא יכול לתת אותם בעונה השנייה. וכאמור, אלה רק חלק מכאבי הראש בדרייב אין.
3. עוז בלייזר ואדם אריאל עזבו, נמרוד טישמן לא מתחיל את העונה בגלל פציעה, זר שעזב לפני תחילת העונה כשהמחליף שלו הגיע רק לאחרונה, עומק הסגל הצטמצם. כל זה גרם לחשוב שמכבי ראשל"צ בדרך לאבד את המקום הכמעט קבוע שלה בטופ של הכדורסל הישראלי.
והנה בא המחזור הראשון, הכתומים ניצחו את חולון ושלחו שני מסרים עיקריים. אחד לליגה: אנחנו כאן כדי להישאר ואחד לסגולים של דדאס שרוצים להתמודד איתה על מקום בצמרת הגבוהה.
עוד מוקדם להסיק מסקנות, אבל נראה שבכל זאת הכיוון של הכתומים נכון גם השנה. למה? צמד הגארדים הזרים אייזאה טיילור וטריי לואיס (46 נקודות ביחד), גיא גודס שמסתמן כמאמן מהטובים והיסודיים שיש לנו בישראל וכמובן הצמיחה המסתמנת של נועם אביבי. לאחר קפיצת המדרגה של נועם דוברת, גודס מטפח עוד ילד. ולכל זה תוסיפו את דריל מונרו הבלתי נגמר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו