קים ג'ונג און בכה והתנצל בפני בני עמו

שליט המדינה המסוגרת הזיל דמעות במהלך נאום מיוחד שבו הצביע על כשלי שלטונו • "העם נתן בי אמון - אך לא תמיד הצלחתי לעמוד בציפיות ממני" • צפו בתיעוד הנדיר

שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און בנאומו // צילום: רויטרס // שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און בנאומו // צילום: רויטרס

שליט צפון קוריאה, קים ג'ונג און, הציג בפני העם בצפון קוריאה מפגן בלתי רגיל של רגשנות ולקיחת אחריות כשהתנצל בבכי, במהלך מצעד צבאי גדול בבירה פיונגיאנג לציון 75 שנים להקמת מפלגת הפועלים של צפון קוריאה, על כישלונות המשטר בתקופה האחרונה. 

בקטע וידאו שפורסם היום (שני) נראה השליט כשהוא מסיר את משקפיו, מוחה דמעות ואומר בקול בוכים: "עמנו נתן בי אמון גבוה כמו השמים ועמוק כמצולות הים, אך אני לא תמיד הצלחתי לעמוד בציפיות ממני. אני באמת מצטער על זה".  

""על אף שמופקדת בידי האחריות החשובה להוביל את המדינה הזו, תוך הליכה בדרכם של החברים המהוללים קים איל סונג וקים ג'ונג איל, הודות לאמונן של כל בני הען, מאמציי וכנותי לא תמיד הספיקו על מנת לפטור את בני עמנו מהקשיים בחייהם". 

דבריו של השליט צפון קוריאה, שתורגמו בעיתון "קוריאה טיימס", הם חריגים הן בסגנון והן בתוכן בהיסטוריה הפוליטית של צפון קוריאה. פרופסור הונג מין, מנהל מחלקת צפון קוריאה במכון לאיחוד חצי האי בדרום קוריאה, מסביר לקוריאה טיימס כי: "חשוב להסתכל על הדרך בה הוא מביע צער ומזיל דמעות דווקא באירוע מסוג זה. מאחורי המסר של קים ניתן להבין כי הוא נמצא תחת לחץ הולך וגדל". 

טילים בליסטיים ומשבר כלכלי חסר תקדים

ההתנצלות של קים לא מגיעה משום מקום. בחודשים האחרונים עלו מצפון קוריאה דיווחים על משבר כלכלי רחב היקף שפוקד את המדינה ומלווה בעליה מדאיגה בשיעור מקרי התת תזונה והרעב במדינה המסוגרת. הסיבות למשבר הן השפעתה של מגפת הקורונה על סין, שותפתה הכלכלית הגדולה ביותר של צפון קוריאה ופגעיה של סופת הצקלון "היישן" שגרמה לנזקים אדירים במדינה. 

טילים בליסטיים במהלך המצעד בפיונגיאנג // צילום: איי.פי
טילים בליסטיים במהלך המצעד בפיונגיאנג // צילום: איי.פי

בחודש שעבר הודיעה פיונגיאנג כי היא מבטלת כמות גדולה של פרויקטים ממשלתיים בעקבות המשבר הכלכלי במדינה בהם פרויקטים צבאיים, דבר חסר תקדים תחת שלטונו של אביו של קים גונג און, קים ג'ונג איל שהתווה את מדיניות "הצבא תחילה" לפיה הוצאות ביטחוניות קודמות לכל. השינוי בסגנונו ובסדר העדיפויות שמציג קים ג'ונג און מראים על רצון להתנתק ממורשת זו. 

לצד זאת, ועל אף ההכרזות על ביטול פרויקטים צבאיים, באותו מצעד הוצגו לראשונה טילים בליסטיים מדגם החדש המסוגלים, לטענת השלטונות, לכסות טווח גדול בהרבה מקודמיהם ואף לשאת ראש נפץ גרעיני. חשיפת הטילים במצעד, שהתקיים תחת מעטה חשאיות בשעות הבוקר המוקדמות של יום שבת, עוררו זעם ברחבי העולם ובמיוחד בקרב חברי ממשלו של נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר