"ללא שינוי, אין עתיד ליהודי גרמניה"

שנה חלפה מאז ניסיון הפיגוע בבית הכנסת בהאלה והטענות על "צביעות" הממסד הגרמני נמשכות: "גרמניה הפכה מיכל-מחזור לאנטישמיות"

מתוך הקליפ "סבאלה" של הראפר הגרמני סלומו // צילום: יחצ // מתוך הקליפ "סבאלה" של הראפר הגרמני סלומו  ,
מתוך הקליפ "סבאלה" של הראפר הגרמני סלומו // צילום: יחצ // מתוך הקליפ "סבאלה" של הראפר הגרמני סלומו

שנה לאחר ניסיון הפיגוע בבית הכנסת בעיר הגרמנית האלה, שבוצע ביום כיפור אשתקד בידי צעיר נאו-נאצי והסתיים ברציחתם של שני גרמנים לא יהודים, הכריזה גרמניה על ה-9 באוקטובר כיום הסולידריות הלאומי עם היהודים. נשיא גרמניה, פרנק-וולטר שטיינמאייר, גינה בטכס אזכרה ממלכתי את התחזקות האנטישמיות בארצו, בעיקר על רקע משבר הקורונה, והזהיר שהתגברות האנטישמיות היא סממן להתערערות הדמוקרטיה. ראש הלשכה הפדרלית להגנת החוקה, השב״כ הגרמני, תומאס האלדנוואג, התריע אתמול (שישי) מפני עלייה תלויה בשנים האחרונות בהתקפות נגד יהודים והצדיק את דאגותיהם של יהודי גרמניה לנוכח מימדי התופעה.  

כל המחוות הטקסיות וההצהרתיות של הממסד הגרמני כלפי יהדות גרמניה לא יכולות להסתיר את העובדה שהבעיה נעוצה בממסד הגרמני עצמו. לפני שבוע הותקף צעיר יהודי ע״י גרמני ממוצא קזחי ״מעורער בנפשו״ בכניסה לבית כנסת בהמבורג ונפצע קשה. לקח זמן עד ששוטרים שניצבו במשמרת במקום התערבו. שר הפנים של מדינת המחוז, בה שוכנת האלה, חבר מפלגתה השמרנית של הקנצלרית אנגלה מרקל, הצהיר שהשמירה המשטרתית על מוסדות יהודיים פוגעת בעבודתה השוטפת של המשטרה.

לפני שנה לא הוצבו שוטרים מחוץ לבית הכנסת בהאלה ביום כיפור מסיבות ״תקציביות״. בברלין נפתח החודש ״בית ספר ללימודי השתחררות מהציונות״ במימון משרד החינוך הפדראלי הגרמני. בפעילות הזו משתתפים פעילי ותומכי BDS, למרות שהבונדסטאג הגדיר את תנועת החרם הזו כאנטישמית וקרא לגופי ציבור שלא להעניק לה על סיוע ובימה. 

נגד הצביעות הגרמנית הזו יוצא זמר הראפ היהודי, בן סלומו, עם שיר מחאה על מצבם של היהודים בגרמניה, ״סבא׳לה״, שמוקדש לכל הסבים והסבות של היהודים הצעירים בגרמניה, שהעניקו לגרמניה ״האחרת״ לאחר השואה אמון וחזרו לגור בה במחשבה שלא תהיה בה עוד אנטישמיות. לשווא.

״אם המצב יימשך כפי שהוא, בשנים הקרובות אין לדעתי סיכוי גדול לחיים יהודיים בגרמניה״, אומר סלומו ל״ישראל היום״, ״אם לא יהיה שינוי אמיתי, אין כאן עתיד ליהודים. הגרמנים צריכים להפסיק להשתמש בנו לצרכי ההתמודדות שלהם עם ההיסטוריה שלהם ולהתחיל להתייחס אלינו, לצרכינו ולדעותינו ברצינות. הממשלה הגרמנית מתייחסת ליהודים כאן כאל אוכלוסיה שניתן לעשות בה שימוש לצורך טיפוח התדמית הגרמנית ולא אוכלוסיה שצריך באמת להקשיב לה ולהבין אותה. וזה כולל גם את הקשר שיש לנו כיהודים עם מדינת ישראל. במקום לעשות זאת, משרד החוץ הגרמני מממן ארגונים שקשורים לפעילות טרור ולאנטישמיות. דם יהודי נדבק שוב לכסף גרמני, וזה מאוד מכעיס אותי״.

״השיר ׳סבא׳לה׳ נולד מתוך הכעס שלי על מכתב התלונה ששגרו עשרות אנשי אקדמיה לקנצלרית מרקל על האחראי הפדראלי למאבק באנטישמיות, פליקס קליין״, מדגיש סלומו, שבמשך שנים פעל לבדו נגד האנטישמיות הרווחת מאוד בסצינת הראפ הגרמנית, ״פרופסורים ואנשי רוח יהודים וישראליים שהפכו לחלק מהבעיה ומקבלים בגרמניה בימת ביטוי הרבה יותר גדולה מגודלם האמיתי בעם היהודי ובקהילה היהודית, טענו שקליין משתמש באופן אינפלציוני במונח אנטישמיות. האנשים הללו עם הטיעונים המדעיים לכאורה שלהם גורמים לכך שמבצעי תקיפות אנטישמיות לא מקבלים את העונשים הראויים להם ושוללים מצאצאי קורבנות השואה את זכות הדיבור שלהם. השיר שלי נועד להראות לגרמנים איך מרגישים יהודים גרמנים, שלא יכולים להרגיש בבית בגרמניה״.

״גרמניה הפכה מיכל-מחזור לאנטישמיות״, מבקר סלומו, ״התקשורת הגרמנית ממלאת תפקיד מרכזי בתופעה הזו והממשלה הגרמנית מעבירה מיליונים לארגוני טרור וארגונים אנטישמיים. איך מבצע הפיגוע בהאלה צריך להבין שהכחדת שואה היא פשע, כשממשלת גרמניה רודפת אחרי מכחישי השואה של המשטר האיראני ופורשת בפניהם שטחיים אדומים? המונח ׳ביקורת על ישראל׳ הפך למונח רשמי בשפה הגרמנית ומופיע במילונים. אז השיר שלי הוא ׳ביקורת על גרמניה׳. אני לא מבין מדוע הקונגרס היהודי העולמי החליט להעניק לקנצלרית מרקל את ׳פרס הרצל׳. היא לא הצהירה פעם אחת שגרמניה תומכת בציונות. מנגד, גוברים כאן הקולות שתומכים בהפיכת ישראל למדינת כל אזרחיה. גרמניה צריכה להפסיק את התמיכה באונר״א שמחנכת דורות שלמים לשנאת ישראל ושנאת היהודים. הגרמנים יודעים זאת וממשיכים לממן. על כל הדברים הללו צריך לדבר״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר