סיומה של חופשת החגים הממושכת, שאמורה הייתה להגיע לסופה ביום ראשון הקרוב, צפוי לייצר כבר בתחילת השבוע דיון סוער סביב החזרתה של מערכת החינוך לפעילות.
ביום ראשון צפוי להתקיים דיון בנושא אצל רה"מ בנימין נתניהו, אולם כעת הורים רבים וגם מומחים לבריאות הציבור קוראים להחזיר בהקדם למוסדות החינוך את תלמידי הגנים והכיתות הנמוכות (א' עד ב'), על רקע נתוני התחלואה הנמוכים בגילים הללו.
"מתחילת הדרך טענו שהחלטות רפואיות חייבות להתקבל על בסיס נתונים רפואיים, וגם שרמת התחלואה בקרב הגילאים הצעירים, עד כיתות ה'-ו', היא אפסית ואינה מצדיקה סגירה", הסבירו בהנהגת ההורים הארצית, "ולכן כל בר דעת מבין שכל עוד מוסדות החינוך סגורים - גם המשק סגור. זהו המשך הסגר המהודק דה פקטו, ולפיכך מוסדות החינוך חייבים להיפתח".

פרופ' אורלי מנור, יו"ר המכון הלאומי לחקר מדיניות הבריאות, הסבירה כי "החל מתחילת התפרצות הקורונה בישראל אנחנו עובדים על תפקידם של הילדים במגיפה, ורואים כי ילדים חולים בצורה קלה יותר מאשר מבוגרים. הסיכוי של ילדים עד גיל 10 להידבק הוא חצי מהסיכוי של ילדים יותר בוגרים.
"המסקנה היא שצריך להפריד בין הילדים הצעירים לבין אלה שמעל גיל 10, מכיוון שגם הסיכוי שלהם להדביק אחרים נמוך יותר. בתקופה שאחרי הסגר הראשון - כשגני הילדים וכיתות א'-ג' חזרו ללמוד בקפסולות - לא היו התפרצויות, אז נראה שהשיטה יעילה. לכן צריך כבר בשבוע הבא לחזור ללמוד בקפסולות של עד 20 ילדים בגנים ובכיתות הנמוכות, כי אנחנו לא רוצים לאבד פה דור. חשוב מאוד להקפיד שאף אחד לא ייכנס לבית הספר, גם לא מדריכים חיצוניים".
אתמול פרסם שר החינוך, יואב גלנט, נתונים שמהם עולה כי 50% מהחולים מרוכזים ב-512 בתי ספר, המהווים פחות מ 10% מכל בתי הספר בישראל (5,200).
מדובר ב-372 בתי ספר במגזר החרדי, 113 בתי ספר במגזר הכללי ועוד 27 בתי ספר במגזר הלא יהודי.

כעת עדיין אין תאריך יעד ברור לגבי מועד חזרת הלימודים לשגרת קורונה, אף שדו"ח של מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה קבע כי נכון להחזיר תחילה ללמידה בקפסולות את שכבות הגיל הצעירות, לאחר מכן יש לשקול את החזרת כיתות ד'-ו' ורק לבסוף לבחון החזרת תלמידי חטיבות הביניים באופן הדרגתי. ההערכה כי עד שתלמידי התיכון יחזרו ללימודים, יעברו שבועות ארוכים ואף חודשים.
אתמול פורסם ב"ישראל היום" כי במשרד החינוך ביקשו ממשרד הבריאות להשתמש בטכנולוגיה לעריכת בדיקות קורונה מהירות כדי לקטוע שרשראות הדבקה בבתי ספר. עד כה הנושא לא קודם, ובמשרד הבריאות טענו אתמול כי הטכנולוגיה עדיין לא בשלה למערכת החינוך.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו