שלוש וחצי דקות לסיום המשחק, מכבי ת"א כבר היתה ביתרון ארבע (58:62) אך גם זה לא הספיק לה כדי לנצל את ההזדמנות גדולה ולנצח במוסקבה. זה הסתיים ב־72:76 לרוסים ושתי הקבוצות במאזן 1:1 בפתיחת הליגה. מי שסגרו את הסיפור עבור האדומים היו שני האקסים הישראלים מייק ג'יימס (25 נק') ווויל קלייבורן (19).
עד הפסקת העונה שעברה, צסק"א ומכבי ת"א היו אמורות להיפגש לסדרת פלייאוף על הכרטיס לפיינל פור היורוליג, וכשמביאים בחשבון גם את המאצ'־אפ ההיסטורי מקבלים למעשה את משחק הפתיחה האמיתי של הצהובים ביורוליג העונה, עם כל הכבוד לאלבה ברלין בשבוע שעבר ויש כבוד.
מצד שני איכות הכדורסל היתה רחוקה ממה שהתרגלנו במפגשים בין הקבוצות ונקווה שזה ישתפר בהמשך העונה. רק הרבע האחרון הזכיר במעט את הרמה האמיתית והתחרותית שאנו מכירים. אולי בגלל שזו פתיחת עונה מוזרה, אולי לאור ההרכבים החסרים, ואולי דווקא בגלל היכולת של הכוכבים בשתי קבוצות עתירות בכישרון התקפי שהיתה חלשה למעט הרבע האחרון. שתיהן עברו בקושי 70 נק' וצהובים קלעו רק 7 שלשות מ־31 ניסיונות.

צסק"א עלתה בהרכב חסר בגלל נגיף הקורונה בלי שלושת הנדבקים ניקולה מילוטינוב, יאניס סטרלניקס וסמן אנטונוב. אבל מבחינת הצהובים החידוש היה הקהל ביציעים. שבעה חודשים חלפו מאז ראתה מכבי צופים ביציעים במשחק יורוליג. 3,587 צופים נכנסו באולם שמכיל 13,500 מקומות.
אולי בניסיון לנצל את הדילול בקו הפנים הרוסי שהוביל הסנטר ג'ואל בולומבוי, יאניס ספרופולוס פתח הכי גבוה שאפשר עם אות'לו האנטר, אנטה ז'ז'יץ', ואנג'לו קלויארו בעמדה 3.
הסנטר הקרואטי הציג יכולת משופרת ממשחקו הראשון (שבו כמעט רשם יותר איבודים מנקודות) עם 13 נקודות ו־9 ריבאונדים. גם דראגן בנדר נכנס חזק לעונה, שלא נאמר הפתיע במהירות שבה נכנס לעניינים ביד אליהו.
מצד שני, מייק ג'יימס באופן לא שיגרתי לא פתח בחמישייה ולא ממש השפיע במשך 30 דקות. שני האסים של הקבוצות, ג'יימס וסקוטי ווילבקין (10 החטאות רצופות לשלוש) נכנסו לעניינים רק ברבע האחרון, אך ידו של ג׳יימס היתה על העליונה ובעקבות זאת גם ידה של צסק"א מוסקבה.

צסק"א עלתה בהרכב חסר בגלל נגיף הקורונה, בלי שלושת הנדבקים - ניקולה מילוטינוב, יאניס סטרלניקס וסמן אנטונוב. המשחק הזה גם היה חידוש מבחינת מכבי משום שהיא שיחקה לעיני קהל ביציעים. שבעה חודשים מכבי לא ראתה צופים במשחק יורוליג. באולם היו 3,587 צופים באולם שהתפוסה שלו 13,500 מקומות.
אולי בניסיון לנצל את הדילול בקו הפנים של צסק"א, שבו הסנטר המוביל היה ג׳ואל בולומבוי, יאניס ספרופולוס פתח הכי גבוה שאפשר- האנטר וז׳ז׳יץ׳ ביחד וקלויארו בעמדה 3. ז׳יז׳יץ׳ של הערב בהופעה משופרת לעומת משחקו הראשון (שבו היו לו כמעט יותר איבודים מנקודות) עם 13 נקודות ו-9 ריבאונדים. גם דרגאן בנדר נכנס חזק לעונה. אפשר לומר שהפתיע במהירות שבו נכנס לעניינים.
מצד שני, מייק ג׳יימס באופן לא שיגרתי לא פתח בחמישייה, ולא ממש השפיע במשך 30 דקות. שני האסים ג׳יימס ו-ווילבקין (במהלך המשחק 10 החטאות רצופות לשלוש) נכנסו לעניינים רק ברבע האחרון. בסופו של דבר, ידו של ג׳יימס הייתה על העליונה, ובעקבות זאת ידה של צסק"א.

מהלך המשחק
רבע 1: האיש של מכבי בפתיחה היה סקוטי ווילבקין שקלע 5 נקודות. אות'לו האנטר ביצע שתי עבירות מהירות וירד לפרקט אחרי דקה וחצי. בצד השני, טוקו שנגלייה היה דומיננטי והוביל את המארחת ליתרון 5:10 אחרי חמש דקות וחצי, ספרופולוס הזעיק פסק זמן. טיילר דורסי קלע 5 רצופות והשווה את התוצאה, אבל בסיום הרבע הרוסים ירדו ביתרון 15:20.
רבע 2: הרוסים פתחו את ההפרש ל-20:28 הרבה בזכות וויל קלייבורן, אבל הצהובים הגיבו עם ריצת 3:10 שקבעה 30:31 למארחת בירידה למחצית. דורסי היה הקלע המוביל של מכבי במחצית עם 9 נק', ווילבקין רשם 5 נק', 4 ריבאונדים, 3 אסיסטים ו-3 חטיפות. את צסק"א הוביל דארון היליארד עם 7 נקודות.
רבע 3: קצב צבירת הנקודות האיטי נמשך עם פתיחת המחצית השנייה. ווילבקין זרק וזרק מחוץ לקשת אך לא הצליח לייצר נקודות (1/10 משלוש). מייק ג'יימס עם 14 נקודות הוביל את הרוסים, אבל דאנק של בנדר הוריד את האורחת בפיגור מינימאלי בסיום הרבע - 44:45.
רבע 4: הזריקות של ווילבקין התחילו להיכנס ברבע הזה, בדיוק בזמן עבור מכבי שעלתה ליתרון 61:62 שלוש דקות לסיום המשחק. שלשה ענקית של מייק ג'יימס העלתה את המארחת ליתרון 64:69, קצת יותר מדקה לסיום. טיילר דורסי ענה עם שתי זריקות עונשין מוצלחות אבל וויל קלייבורן קלע עוד שלשה וקבע 66:72, כשעל השעון נותרו 37 שניות לסיום המשחק. דורסי שוב היה האיש של הצהובים, וקלע שלשה גדולה שהורידה את ההפרש שוב ל-3 בלבד. קלייבורן קלע פעמיים מהקו והעלה את היתרון ל-5. אחרי פסק זמן, הפעם זה היה התור של ווילבקין לצלוף שלשה ולהוריד את ההפרש לשתי נקודות. קלייבורן שוב קלע מהקו ורבע את תוצאת המשחק 72:76.
