תיעוד מהאירוע // מתוך צילום מסך מטוויטר // תיעוד מהאירוע

החשוד בדריסת מפגינה ישוחרר למעצר בית

על אף שהמשטרה ביקשה להאריך את מעצרו של פיני לוזון, השופט קבע שהסרטון מצלמות האבטחה תומך בבירור בגרסתו: "במצב זה, הניסיון להימלט מההמון לא יכול להתפרש כניסיון דריסה" • נציג המשטרה: "יש פה בן אדם מסוכן" • הסניגורית: "האישה אפילו לא נזקקה לטיפול רפואי"

בית משפט השלום בתל אביב החליט היום (ראשון) לשחרר למעצר בית את פיני לוזון, הנהג החשוד בדריסת אישה בהפגנה בחמישי בלילה, זאת על אף שהמשטרה דרשה להאריך את מעצרו. בתגובה, ביקשה המשטרה לעכב את ביצוע ההחלטה. השופט אישר את הבקשה ולכן החשוד ישוחרר למעצר בית רק מחר בבוקר ולא באופן מיידי.

השופט מנחם קליימן קבע כי "מעיון בחומר החקירה, עולה כי הסרטון מצלמות האבטחה תומך בצורה ברורה בגירסתו של החשוד. נכון שלא נוכל לדעת מה הלך בליבו, אך הראיות החיצוניות מצביעות על כך שייתכן והוא חש בסכנה ממשית לשלמות גופו ורכושו. במצב זה, הניסיון להימלט מהמון וזעם סביב מכוניתו, לא יכול להתפרש כניסיון דריסה של מפגינה תמימה".

נציג המשטרה טען בדיון כי גם אם תקפו את החשוד, ניפצו את שמשת רכבו והוא חש בסכנת חיים מוחשית, לא היתה לו כל סיבה לברוח במהירות כשהוא פוגע במפגינה. "יש פה בן אדם מסוכן, המפגינים עיצבנו אותו, אז הוא החליט שהוא דורס אותם", אמר.

עו"ד יפעת כהן, הסניגורית של לוזון, הוסיפה כי הסרטון מראה שהרכב נופץ וטענה שהנדרסת לא נפגעה באירוע: "אני לא מקלה ראש, אבל רואים גם בעדות האישה שלא נזקקה אפילו לטיפול רפואי, אפילו לא הגיעה בקופת חולים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו