מנגנוני הביטחון הפלשתיניים עצרו וחקרו בימים האחרונים מקורבים לבכיר הרשות הפלשתינית לשעבר, מוחמד דחלאן, בעקבות דיווחים על מעורבותו בגיבוש הסכמי השלום בין ישראל איחוד האמירויות ובחריין. בין שלושת העצורים: קצין בכיר בדימוס שהיה מפקד מעברי הגבול במנגנוני הביטחון הלאומי הפלשתיני.
ארכיון // צילום: רשתות ערביות
דחלאן שוהה מזה עשור באבו דאבי יחד עם משפחתו לאחר שנמלט משטחי הרשות הפלשתינית בעקבות האשמות על שחיתות ואף בגידה, ונסיך הכתר של אבו דאבי מוחמד בן זאיד משמש כפטרונו.
דחלאן ידוע כמי ששואף לרשת את מקומו של אבו מאזן כיו"ר הרשות הפלשתינית ולאחר ההסכם בין ישראל ואיחוד האמירויות נטען כי לקח חלק בגיבוש ההסכם וכי לכאורה ניתנו לו הבטחות וערבויות - הן של ממשל טראמפ והן מצד איחוד האמירויות כי ימונה לתפקיד לאחר היו"ר הנוכחי. כל זאת, על אף הכחשות נמרצות מוושינגטון ומאבו דאבי כי דחלאן אכן היה מעורב בגיבוש ההסכם או שניתנו לו ערבויות והבטחות כלשהן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו