נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ כתב היום (חמישי) בטוויטר כי מצבו הבריאותי של שליט צפון קוריאה קים ג’ונג און הוא טוב, ובכך הזים שמועות מתמשכות על מחלתו של הרודן. "בריאותו של קים ג’ונג און טובה, לעולם אל תזלזלו בו", צייץ טראמפ.
הנימה החברית המשתקפת בציוץ אינה הפעם הראשונה שבה מתייחס טראמפ - העומד בראש מדינה שנמצאת במצב מתמיד של הפסקת אש מול צפון קוריאה - לשליט בפיונגיאנג כאל חבר אישי.
השמועות על מצבו הרפואי הרופף של מנהיג צפון קוריאה הופצו באפריל האחרון, לאחר שלא נראה בציבור קרוב לחודש. כלי תקשורת בדרום קוריאה ויפן דיווחו כי הוא עבר ניתוח לב כושל, ובאחד הפרסומים בתקשורת אף נטען כי הוא נמצא על סף מוות.
מאז נצפה קים ג'ונג און כמה פעמים באירועים רשמיים, אך מומחים שצפו בקטעי הווידיאו, שפורסמו על ידי הטלוויזיה הממלכתית במדינה, טענו כי נראה שהוא מתקשה ללכת. הופעותיו המעטות יחסית הביאו לגל של שמועות נוסף בחודש שעבר כי קים החולה נדחק לשוליים על ידי אחותו, קים יו ג'ונג. האחות אכן קודמה באופן רשמי, והיא נושאת כעת באחד התפקידים הבכירים בממשל של המדינה הקומוניסטית.
אתמול פרסמה סוכנות הידיעות הרשמית במדינה הודעה חריגה, ולפיה הורה קים ג'ונג און לבטל את הפרויקטים הכלכליים המיוחדים לקראת סוף השנה, זאת בשל הנזק העצום שגרמה סופת הטייפון "היישן" במדינה המסוגרת.
לדברי השליט, שנאם במהלך כינוס של בכירי מפלגת הפועלים של צפון קוריאה - המפלגה החוקית המותרת היחידה במדינה הקומוניסטית, הסופה גרמה להרס של אלפי מבנים ושטחים חקלאיים נרחבים במדינה. מדובר בהצהרה חריגה במדינה המסוגרת, שבה מודה השלטון רק לעיתים נדירות במשברים או באסונות הפוקדים את אזרחי המדינה.
סוכנות הידיעות המרכזית במדינה פרסמה נתונים שלפיהם למעלה מ-2,000 בתי מגורים נהרסו, ויותר מ-60 קילומטרים של כבישים וכמה מסילות ברזל מרכזיות יצאו משימוש בשל השיטפונות שהביאה עימה הסופה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו