"3,000 ילדים לא יכולים להתחיל את שנת הלימודים"

חברת חשמל מסרבת לתקן תקלה במהלך השרב • ילדי הישוב הבדואי א-סייד לומדים בכיתות בלי מזגן • "עמוד מתח גבוה הוצת בשל מאבקים בין חמולות", נטען

בית ספר בא-סייד // צילום: Romayan/ויקיפדיה ,
בית ספר בא-סייד // צילום: Romayan/ויקיפדיה

בעוד בבתי הספר בכלל המדינה מתמודדים עם הקפסולות ועם מגבלות הקורונה, הבעיה אצל 3,000 ילדי גני הילדים ובתי הספר היסודיים בישוב הבדואי א-סייד בנגב היא הרבה יותר בסיסית - אין חשמל בכיתות ולכן אין מזגנים. לפני כשבוע עמוד חשמל מרכזי שמספק חשמל למתחם מערכת החינוך של הישוב הבדואי א-סייד עלה באש. לא ברור כרגע אם זו תקלה או הצתה מכוונת.

כך או אחרת, אספקת החשמל לכלל המתחם הלימודי הופסקה. הישוב שייך למועצה האזורית אל קסום, שפנתה בבהילות לחברת חשמל שתבוא ותתקן את התקלה החמורה לפני שהכיתות ייפתחו ב-1 בספטמבר.

עמוד החשמל, דקות לאחר שהוצת // צילום: ועד א-סייד
עמוד החשמל, דקות לאחר שהוצת // צילום: ועד א-סייד

בחברת החשמל הגיבו אחרי בדיקה ראשונית כי יטפלו בתקלה רק אם המועצה תשלם את עלות התיקון, שכן מדובר בהצתה מכוונת של עמוד החשמל המרכזי והתופעה חוזרת ונשנית. במועצת אל קסום זעמו: "תשובה כזאת לא היו מקבלים בישוב יהודי. מדובר במתחם ציבורי, לא בבתים פרטיים של הישוב. אם הייתה הצתה או תקלה זה עניין למשטרה, אבל אם חברת החשמל לא תתקן את התקלה לאלתר – 3,000 ילדים לא יוכלו להתחיל את שנת הלימודים".

בחברת החשמל לא התרשמו מהטענות והחליטו לא לתקן את התקלה עד לתשלום מלא של הנזקים.

בתגובה, היועץ המשפטי של המועצה, עו"ד עבדאללה דכוור, פנה בעתירה לבית משפט השלום וביקש להוציא צו עשה כנגד חברת חשמל לפיו היא קודם כל תבוא ותתקן את העמוד שנשרף, כדי לאפשר לתלמידים להתחיל את שנת הלימודים כראוי.

לאכזבתו, בית המשפט החליט לקבוע דיון בנושא רק ב-14 בחודש. בינתיים, חלק גדול מהתלמידים לא מופיעים ללימודים בשל החום הרב והיעדר החשמל בכיתות - שלא לדבר על מיזוג אוויר.

עו"ד דכוור הודיע כי בכוונתו לעתור שוב לבית המשפט כדי להקדים את הדיון בעתירה, שכן נגרם נזק בלתי הפיך לתלמידים ולבני המשפחות שלהם.

ראש מועצת אל קסום סלאמה אל אטראש: "לא יעלה על הדעת לנהל מו"מ משפטי וביורוקרטי על הגב של ילדים שמבקשים להתחיל את שנת הלימודים. זו שערורייה ואני מצפה גם משרד החינוך להתערב ולפתור את המחלוקת עם חברת החשמל".

תגובת חברת החשמל: "לדאבוננו, וכבשגרה, בשל מאבקים בין חמולות שונות בישוב הבדואי א-סייד, הכוללים מעשי בריונות וונדליזם, הוצת עמוד מתח גבוה של חברת החשמל בקו הראשי המזין את כל הישוב.

"העמוד הוצת עקב מאבקים פנימיים בין שתי חמולות חשמלאים שמחברים באופן פיראטי ולא חוקי בתים ללא טופס 4 ומתחברים בצורה מסוכנת לתשתיות של גני ילדים ובתי ספר. בכך הם פוגעים בכבלים, בארונות החשמל ובעמודים - ואלה הוצתו לא אחת.

"ביום חמישי האחרון התקיים דיון עם קצין המודיעין של משטרת באר שבע בנושא. בשלב זה, לא ניתן להחזיר חשמל לישוב מאחר ומדובר בפגיעה קשה בתשתיות חברת החשמל – וזו, כאמור, לא הפעם הראשונה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר