"עלולות להוות איום פוטנציאלי וסיכון לביטחון הלאומי": מארק מדוז, ראש סגל הבית הלבן, אמר כי ממשל טראמפ בוחן אפשרות להטיל חרם על אפליקציות סיניות נוספות. בדבריו לא ציין באילו יישומים מדובר.
ההודעה של מדוז יוצאת על רקע החרפת המתיחות בין ארה"ב לסין וההחלטה של נשיא ארה"ב טראמפ לחתום על צו נשיאותי האוסר על חברות אמריקניות לקיים קשר עסקי עם החברות הסיניות בייטדאנס, הבעלים של טיק טוק, וכן עם חברת טנסנט (Tencent), המפעילה את אפליקציית המסרים המיידיים WeChat.
וזה לא הכל, בוושינגטון יצאו בשנה האחרונה למלחמה גם בענקית הטכנולוגיה וואווי, ולאחרונה החריף הנשיא טראנפ הסנקציות ואסר על חברות אמריקניות לעבוד עם החברה מתוך חשש כי ציוד הטלקום שלה יכול לשמש לריגול אחרי אזרחים.
כזכור, ענקית התוכנה מיקרוסופט, בשיתוף עם ענקית המרכולים וולמארט, הודיעו בשבוע שעבר במשותף כי הן מעוניינות לרכוש את טיקטוק. מקורות טוענים כי הצדדים מתקרבים להסכם שייחתם בזמן הקרוב למכירת פעילות הרשת החברתית בארה"ב, קנדה, אוסטרליה וניו-זילנד בעסקה שצפויה לעמוד על היקף של 20-30 מיליארד דולר.