בתום תקופה ארוכה של עליות למרות המגיפה, שוקי ההון בארץ ובעולם סיימו אתמול יום אדום ועגום במיוחד. בבורסה לניירות ערך בתל אביב רשמו המדדים המובילים צניחה של עד 3.4%, ומדד הבנקים נפל ביותר מ־4%. מדד הנפט והגז איבד 4.5% ממחירו. ת"א 35 מחק למעשה את כל העליות שצבר בחודשים יולי־אוגוסט.
במבט שבועי, המסחר התאפיין בירידות שערים בכל מדדי המניות המובילים - בניגוד למגמה העולמית. ירידות שערים אפיינו את מדדי איגרות החוב הממשלתיות והקונצרניות. מדד ת"א 35 ירד השבוע ב־5.1%, ומתחילת השנה ירד ב־20.4%. מדד ת"א 90 רשם השבוע ירידה של 4.3%, והוא מרוחק בשיעור דומה מערכו בתחילת השנה. מדד ת"א 125 רחוק ביותר מ־15% ממחירו בתחילת ינואר.
בוול־סטריט יום המסחר החל גם כן בירידות חדות של עד 2.7%, זאת לאחר השיאים שנשברו ביום המסחר שלשום. המדדים המובילים נסחרו ברמות שיא, ונאסד"ק נסק אל יותר מ־12 אלף נקודות. הנסיקה נובעת מהודעת הבנק הפדרלי על נכונותו להתגמש ולאפשר לאינפלציה לעלות מעל ל־2% - בניגוד למדיניותו הקודמת.
המשמעות היא שהפד ימשיך להזרים חמצן לשווקים, ובכך יבטיח את המשך עליית המניות והמדדים. חברות הטכנולוגיה השונות רשמו ירידות קלות לאחר רמות השיא שאליהן הגיעו לאחרונה.
בתוך כך, שוק העבודה האמריקני ממשיך להחלים, ומספר האמריקנים שהגישו בקשה לדמי אבטלה בשבוע שעבר הסתכם ב־881 אלף - לעומת תחזיות של 995 אלף. מספר דורשי העבודה הכולל עומד על 13.3 מיליון, ירידה של 1.2 מיליון לעומת השבוע הקודם וצניחה של כמעט 50% לעומת חודש מאי