העם הצרפתי ציין שנה לטבח הנורא בטולוז ובמוטאובן, שבמשך שבועיים ירה למוות מוחמד מראח, פעיל אל-קעידה, בשבעה בני אדם. מאות אזרחי צרפת צעדו בדממה ברחובות טולוז. "זהו סמל של צרפת בתנועה, שאני מבטיח לכם, לעולם לא תעצור או תתפלג. צרפת הזאת, היא המשמעות של הצעדה שלכם היום. למען השלום, למען הרפובליקה, למען צרפת", אמר הולנד בנאומו בתום הצעדה.
צילום: רויטרס
"הערים הללו (טולוז ומוטאובן) יישארו כסמל לטרגדיה, אך גם כסמל לצרפת העומדת על רגליה שאף אחד לא יכול להפיל או לפגוע בה". כך פתח פרנסואה הולנד, נשיא צרפת את נאומו בעצרת זיכרון לנפגעי הרצח בטולוז ומונטאובן.
מסע הרצח של מוחמד מראח החל ב-11 במארס אשתקד, כשרצח חייל צרפתי. ארבעה ימים לאחר מכן רצח שני חיילים נוספים במוטאובן. ב-19 במארס הופיע מראח בפתח בית ספר יהודי בטולוז וירה בארבעה תלמידים ומורה, כולם יהודים.
לאחר מארב של יומיים ב-22 במארס, הצליחו השוטרים המקומיים לחסל את המחבל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו