הרמטכ"ל האיראני איים על איחוד האמירויות

מוחמד בגארי קרא לשכנתה של הרפובליקה האסלאמית מדרום לשקול מחדש את החלטתה • "כוחותינו החמושים יסתכלו באור שונה לגמרי על התנהלותכם מעתה"

הרמטכ"ל האיראני, מוחמד בגארי  // הרמטכ"ל האיראני, מוחמד בגארי  ,
הרמטכ"ל האיראני, מוחמד בגארי // הרמטכ"ל האיראני, מוחמד בגארי

הרמטכ"ל האיראני, מוחמד בגארי, שלח איום מפורש לעבר איחוד האמירויות בעקבות כינון היחסים עם ישראל ואמר כי איראן תנקוט בגישה שונה כלפי שכנתה מדרום. 

המפקד האיראני צוטט בסוכנות הידיעות טאסנים לאחר שנאם בפני קצינים בכירים בצבא. בגארי אמר כי: "כיום, במצב בו כל העמים החופשיים בעולם מביעים את שנאתם ואת סירובם לקבל את המשטר הציוני, אחת משכנותיה של הרפובליקה האסלאמית מכריזה ללא בושה על כינון יחסים עם המשטר הטובח בילדים פלשתינים". 

בגארי אמר כי: "בוודאי, הגישה של איראן ושכנותיה לאיחוד האמירויות תשתנה באופן יסודי. כעת הכוחות החמושים שלנו יסתכלו על המדינה באור שונה לגמרי ויבצעו את חישוביהם בהתאם. אם נראה איום, ולו הקטן ביותר, לאינטרסים של איראן במפרץ הפרסי, אנו נראה באיחוד האמירויות אחראית. 

בגארי קרא לממשל באבו דאבי "לשקול מחדש את החלטתו לפני שיהיה מאוחר מדי ולא לנקוט בצעדים שיביאו להתדרדרות הביטחון באזור, משום שזה בלתי מתקבל על הדעת מבחינתנו".  לאור האיומים מטהרן, השלטונות באבו דאבי הזמינו את המומנה על היחסים עם איראן במדינה לשיחת נזיפה. משרד החוץ כינה את נאומו של נשיא איראן אתמול "מסית ובלתי מתקבל על הדעת".

סא"ל במיל מיקי סגל, חוקר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה ולשעבר ראש ענף איראן בחטיבת המחקר של אמ"ן אמר לישראל היום: "איראן מצידה צפויה לנקוט במספר צעדים להביע את מורת רוחה מול איחוד האמירויות ולהגביר את פעילותה הצבאית ואת נוכחותה האזרחית באיי המריבה עם איחוד האמירויות לפתחם של מצרי הורמוז (טנב הגדול, טנב הקטן ואבו מוסא) כדי לאותת לאמירויות כי יש מחיר להתנהלותה ובכוונת איראן לגבות אותו. במקביל עלולה, איראן לשוב ולנקוט לשון מאיימת סביב חופש השיט באזור המפרץ הערבי ולשגר אזהרות לעבר איחוד האמירויות ואף לעודד הפגנות נגד שליטיהן".

עוד הסביר סגל כי "ההתפתחויות בחצרה האחורית של איראן מעמידה את טהראן בפני מציאות בה היא מתמודדת עם מספר רב של משברים בו זמנית – מבית ומחוץ. מגפת הקורונה ממשיכה לגבות מחיר כלכלי ואזרחי קשה במדינה ; בלבנון היא נצבת יחד עם חזבאללה בפני השלכות הפיצוץ ובפני אחד האתגרים לערעור חלום הרפובליקה האסלאמית השנייה ובזירה הבינלאומית, למרות הניצחון על ארה”ב במועצת הביטחון והכשלת הצעה להמשך אמברגו הנשק, בה תמכו מדינות המפרץ, סוגיית הסכם הגרעין תמשיך להעסיק אותה לאור נחישותו של ממשל טראמפ בעקבות הכישלון להפעיל את מנגנון הסנאפבק snapback".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר