המועמד הדמוקרטי לנשיאות ארצות הברית החליט, לאחר התלבטות ארוכה וקשה, לבחור את הסנאטורית קמלה האריס ממדינת קליפורניה להיות שותפתו למרוץ לבית הלבן וסגנית הנשיא, במקרה וייבחר. בשל גילו המבוגר של ביידן, רבים רואים בבחירתו כמשמעותית הרבה יותר משום שסגניתו תמלא את מקומו במקרה ולא יהיה כשיר לכך.
קמלה דווי האריס, בת 56, נולדה לאב ממוצא ג'מייקני ולאם ממוצא הודי וגדלה בקליפורניה. בשל שורשיה הג'מייקניים, האריס מגדירה את עצמה כאפריקנית-אמריקנית. כילדה סבלה מאפליה בשל צבע עורה כאשר ילדים מהשכונה בה התגורר אביה סרבו לשחק עמה. כשהייתה בת 7 הוריה התגרשו היא עברה עם אמה לגור בקוויבק אשר בקנדה, שם קיבלה האם משרת מחקר בבית חולים יהודי יוקרתי.
האריס למדה באוניברסיטת הוארד בוושינגטון ובחרה לעסוק במשפט. היא חזרה לקליפורניה שם התקדמה מהר בסולם הדרגות המשפטי. ב-2004 היא נבחרה לתפקיד התובעת המחוזית של סן פרנסיסקו. ב-2010 היא התמודדה על תפקיד פרקליטת מדינת קליפורניה וזכתה, היא החזיקה בתפקיד עד התמודדותה לסנאט בשנת 2016.
האריס ניהלה קמפיין קשה וניצחה בהתמודדות לסנאט. במסגרת תפקידה היא עסקה רבות בנושאים הקשורים להגירה וזכויות הקהילה הגאה. ב-2018 היא מונתה לעמוד בראש הוועדה המשפטית של הסנאט, תפקיד חשוב לסנאטורית צעירה יחסית. במסגרת תפקידה היא יזמה דיונים נגד הפרדת ילדי מסתננים ממשפחותיהם.
בפריימריז הדמוקרטיים האחרונים התמודדה האריס על תפקיד המועמדת לנשיאות. במהלך עימות בין המתמודדים הצליחה האריס, בדיבור רהוט ותקיף, לגרום מבוכה לסגן הנשיא לשעבר ג'ו ביידן ולהציג אותו כמנותק מהשיח הפוליטי. אך למרות הופעתה המרשימה בעימות, האריס התקשתה להשיג תמיכה משמעותית ופרשה מהמרוץ בחודש דצמבר.
למרות, וייתכן שבגלל, ההופעה המרשימה שסיפקה האריס מול ביידן, הציב המועמד הדמוקרטי הנבחר את הסנאטורית מקליפורניה ברשימת המועמדות האפשריות שלו לתפקיד שותפתו למרוץ. סקרים שנעשו בקרב קהילות מיעוטים הראו תוצאות חיוביות לבחירה בה כסגנית והיא עצמה בחודש אפריל אמרה כי "יהיה לי לכבוד" אם ביידן יזמין אותה להיות סגניתו.
"אסור שישראל תהיה נושא מפלגתי"
עמדותיה של האריס בנושאי פנים בארצות הברית, כמו זכויות מהגרים, הקהילה הגאה ומיעוטים מציבים אותה באגף הליברלי של המפלגה ודעותיה בנושאי חוץ נוטות לכיוון יוני. האריס תמכה בהסכם הגרעין באיראן וגינתה את יציאתו של טראמפ מההסכם בטענה שהוא גורם מבוכה לבעלות בריתה של ארצות הברית. היא גם הביעה חשש מהסלמה לאחר חיסול קאסם סולימאני, מפקד כוח קודס של משמרות המהפכה, על ידי צבא ארצות הברית בחודש ינואר של השנה.
האריס נחשבת לחלק מהמחנה הפרו-ישראלי במפלגה הדמוקרטית. היא נשואה לעורך דין יהודי והשתתפה באירועים ציונים רבים במהלך הקריירה הפוליטת שלה. בכנס של השדולה הפרו-ישראלית "איפ"אק" בוושינגטון אמרה האריס כי: "אני מאמינה כי אסור שישראל תהיה נושא מפלגתי וכל זמן שאני סנאטורית אמריקנית אני אעשה כל שביכולתי להבטיח תמיכה דו מפלגתית בביטחונה של ישראל ובזכותה להגן על עצמה".
האריס הבהירה כי: "ההחלטה הראשונה שהשתתפתי בניסוחה כסנאטורית הייתה החלטה שמטרתה להילחם בהטיה האנטי ישראלית באו"ם". האריס התייחסה להחלטה להחלטה המתייחסת לציון 50 שנים לאיחוד ירושלים. באותו נאום היא הביעה מחויבות לפתרון שתי המדינות וסיום הסכסוך הישראלי-פלשתיני.
בשנת 2017 האריס ביקרה בישראל ואף נפגשה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. היא ביקרה במוזיאון יד ושם, בכותל, ובבית המשפט העליון בירושלים. בשנת 2019 הביעה התנגדות נחרצת לארגון החרם על ישראל, ה-BDS, שזוכה לתמיכה באגף הקיצוני של מפלגתה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו