שכחו להודיע: העירייה קראה לסמטה צדדית על שם רלף קליין ז"ל

בלי טקס ובלי ליידע או להזמין את המשפחה, עיריית ת"א סימנה "וי" על הנצחתו של מאמן הכדורסל האגדי רלף קליין ז"ל, כשקראה לסמטה צדדית בשכונת כפר שלם על שמו • משפחת קליין שמעה על כך מאחד האוהדים 

רלף קליין ,
רלף קליין

לפני כשבועיים וחצי קיבלה רותי קליין, אלמנתו של רלף קליין ז"ל, מסרון בווטסאפ מידיד המשפחה אילן סרף ("השועל"), מאוהדיה המסורים של מכבי ת"א. "הידעתם שעיריית ת"א קבעה רחוב על שמו של רלף בכפר שלם?" נכתב במסרון. רותי לא הבינה במה מדובר, שכן איש לא יידע את המשפחה על קריאת רחוב על שמו של קליין ז"ל. כדי לאמת את הדברים, קיבלה קליין גם תמונה של שלט על גדר אבנים.

ואכן, בשקט ובהיחבא, אם תרצו רק כדי לצאת ידי חובה, קראה עיריית תל אביב לסמטה צדדית בשכונת כפר שלם על שמו של קליין. בלי טקס ובלי ליידע את המשפחה על הצבת השלט.

"מועצת העירייה החליטה על הנצחת רלף קליין ז"ל כבר בשנת 2013", נמסר מעיריית תל אביב, "ומשפחתו לא רק שעודכנה, אלא גם אישרה את ההנצחה".

לא מן הראוי שרחוב על שמו של קליין יהיה באזור היכל הספורט ביד אליהו?

"לגבי מיקום הרחוב, אנו מתקוממים על השאלה. שכונת כפר שלם היא חלק אינטגרלי וחשוב בעיר כמו כל שכונה אחרת. אין היום בעיר רחובות רבים הפנויים להנצחה, ולמרות רשימת מועמדים ארוכה, קליין זכה להנצחה מתוך הכרה בתרומתו האדירה לספורט ולחברה בישראל. כמו כן, קיבל קליין ז"ל את אות היכל התהילה של הספורט בתל אביב־יפו".

במשפחת קליין, שציינה ביום שישי האחרון 12 שנים למותו של רלף, היו די נבוכים מהצעד המחתרתי של העירייה. בתו רינת קליין אמרה אתמול: "כמו שקראנו בעיתון על ההחלטה להנציח אותו לפני כמעט עשר שנים, כך לא עודכנו בבחירת המקום להנצחתו. לנו בעיקר חשוב שיזכרו את הערכים שהובילו אותו - אהבת הספורט והחינוך, בעיקר בקרב בני נוער, שאותם הדריך בערוב ימיו". 

אילן סרף ורלף קליין. האוהד סיפר למשפחה על המחווה של העירייה // צילום: אלן שיבר
אילן סרף ורלף קליין. האוהד סיפר למשפחה על המחווה של העירייה // צילום: אלן שיבר

אליפויות, גביעים ופרס ישראל

קליין ז"ל, ניצול שואה, נחשב בעיני רבים לגדול מאמני ישראל בכל הזמנים. הוא הצעיד את מכבי ת"א לזכייה היסטורית בגביע אירופה ב־1977 ואת נבחרת ישראל הוביל ב־1979 לפסגת הישגיה - מדליית כסף באליפות אירופה בטורינו. 

הוא נקרא לאמן את נבחרת גרמניה ב־1984, בצעד שעורר ביקורות רבות, והעפיל עימה לטורניר האולימפי בלוס אנג'לס. כמו כן, אימן את הפועל ת"א והוביל אותה לתואר האחרון שלה - גביע המדינה ב־1933. 

ב־2006 קיבל את פרס ישראל לספורט, ושנתיים לאחר מכן נפטר בגיל 77 ממחלת הסרטן. קבוצת הכדורסל אליצור אלקנה, שאותה אימן בערוב ימיו, נקראה על שמו, וספר תורה נכתב ביישוב לעילוי נשמתו. 

גם קבוצת הוותיקים של מכבי ת"א נקראת מאז פטירתו מכבי רלף קליין ת"א. אולמות כדורסל על שמו נבנו באבן יהודה, המקום שבו התגורר, וביבנה. ב־2011 יצא לאקרנים הסרט "פלייאוף" של הבמאי ערן ריקליס, המבוסס על סיפור חייו של קליין. את דמותו בסרט גילם השחקן דני יוסטון.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר