אורנה בנאי משיכה במתקפה נגד הממשלה והעומד בראשה, ומעלה פוסט אינסטגרם טעון, שעות אחרי שלקחה חלק בהפגנה הסוערת אמש (שבת): "אתמול בבלפור דיברתי אל האנשים הרבים והנפלאים שהגיעו כדי לזעוק ולמחות. את הטקסט כתבנו מיקה ואני מדם ליבנו", פתחה בנאי את פוסט האינסטגרם הארוך עמוס האמרות הקשות. "שבת שלום עם ישראל! כי זה מי שאנחנו, עם ישראל. לא אנרכיסטים ,לא קיצוניים , לא אלימים! עם ישראל היפה, עם ישראל שאוהב את המקום הזה, שאכפת לו!
View this post on Instagram
"כשאני מסתובבת פה ורואה כמה יפים אתם וכמה אור אתם מפיצים פה אני לא יכולה שלא להרגיש ניצוצות של תקווה, וזה דבר עצום להרגיש אחרי כל כך הרבה אופל, אחרי שהונו אותנו, אחרי ששיקרו לנו, אחרי שלא ספרו אותנו, פעם אחר פעם, חוק אחר חוק, הונאה אחר הונאה, שקר אחר שקר אחר שקר אחרי שקר אחרי שקר... די!!!! נמאס לנו!" כתבה בזעם. "השחיתות הפכה לגיטימית, הבושה מתה. אגב, הייתי בהלוויה. אף נציג מהממשלה לא הגיע, גם לא שלחו פרחים. על יונה אין מה לדבר.
"האמנו שיש לנו הורים, שמטפלים בנו, שרואים אותנו, שלא מפקירים אותנו והתחושה היא שננטשנו. יתומים והבית הרוס", זעקה ואז פנתה באופן ישיר לאזרחי המדינה תוך הפניית אצבע מאשימה לעבר ראש הממשלה: "אחיות ואחים שלי , יש לי חדשות בשבילכם: אף אחד לא באמת דואג לנו. אף אחד לא באמת רואה אותנו ואתם יודעים למה? כי הקפטן שהבטיח להוביל אותנו לחוף מבטחים, נטש אותנו לבד על הספינה והלך לטפל בעניינים האישיים שלו ואני לא יודעת אם אתם שמים לב אבל אנחנו טובעים. בולעים מים.
• עוז זהבי זועם: "מדינת משטרה, אין לנו אנושיות"
• צעד אחר צעד: סאגת דנה רון והאיומים ברצח נגד רה"מ
"חמישה אנשים סיימו את הלילה באיכילוב עם דקירות בצוואר ובקבוקים לראש. איך הגענו למצב שיום אחרי שהיה פה ניסיון ממשי לרצח, כולם בממשלה שותקים כמו אפסים? באיזה עולם דבר כזה עובר בשתיקה? והמאפיה שיושבת לה בשלטון! איזו תעוזה! מזדעקת על הסתה לרצח ראש הממשלה, רעייתו משפחתו וכלבתו. חברים, במחאה הזאת הרגש הבולט מכל הוא כאב. לא הסתה. לא אלימות. אנחנו מפגינים וזועקים מעומק נשמתנו המדממת על פי זכותנו הדמוקרטית.

"אני פונה אליכם נבחרי הציבור ומזכירה לכם שלשתיקה כידוע לנו יש מחיר כבד. מחיר שאתם אמורים למנוע, אבל בגלל שאתם סובלים מרפיסות יתר, אנחנו העם, נאלצים לעשות זאת. הכוח שב לאזרחים!!!", כתבה והכריזה: "תם עידן הפולטיקאים! אין לנו אמון בכם, אתם שקרנים! מעכשיו אנחנו ננהיג למדינה מתוקנת. מדינה של ערכים ואכפתיות! מדינה שיש בה המון נשים חזקות שמובילות את המהפכה הזו ביופי שלא ראינו שנים. עידן חדש מתהווה פה ואנחנו מביאות ומביאים את השינוי. הכוח שב לאזרחים. העם הזה התעורר ואין דרך חזרה. העיניים שלנו פקוחות לרווחה אל מול המציאות הכואבת הזו ואנחנו נחושים להתמיר אותה לחסד. העם הזה דורש צדק. העם הזה דורש אמת. העם הזה דורש ביטחון. העם הזה דורש את מה שבאמת מגיע לו", סיימה בנאי את הפוסט הטעון.
כצפוי, דבריה של בנאי שהפכה בשבועות האחרונים לדוברת ווקאלית ומעוררת מחלוקת בכל הקשור למחאה האזרחית נגד הממשלה, זכו במהרה לגל תגובות חצויות ברשת. בעוד חלק מהקולגות הביעו תמיכה בדבריה עם תגובות כמו "כן כן כן", מצד רן דנקר ו-"מלכה אמיצה ומעוררת השראה. אשרייך אורנה יקרה", מצידה של מירי מסיקה, היו גם גולשים שלא היססו לתקוף את בנאי.
• "אין לאן לברוח": סיפור עלייתו ונפילתו של המעצב דני מזרחי
• מי מנסה למצוא שידוך למור מחתונמי? | סויסה כבר יודע
• תופעה: איך ילדה בת 6 מרוויחה 18 מיליון דולר בשנה?
"את לא תקראי למי שאני בחרתי עופו מפה. את לא מדברת בשמי ולא מיניתי אותך לעשות כן", זעמה גולשת והמשיכה: "אני אוהבת את מדינת ישראל לא פחות אולי אפילו יותר. מעולם לא כתבתי שאני מתביישת בעם שלי.אגב איך היית מרגישה אילו צרחתי לכל הלסביות עופו מפה כי לא מתאים לי, כי לא מקובל עליי, כי מפריע לי כי וכי וכי וכי , אל תענו לי אף אחד מכם שהוא נאשם בפלילים אני יודעת!!!!!! ובכל זאת בחרתי בו שוב, תלמדו מהי דמוקרטיה ותכבדו אותה. העם הזה דורש בנימין נתניהו מסתבר יותר מתמיד, זכותך לחלוק עליי, למען זה יש בחירות שם נכריע".

בנאי לא נשארה שותקת למול המתקפה הזו והשיבה: "מה זה אומר עלייך שאת תומכת בבן אדם שהוא נוכל ומושחת ושאת משעממת אותו? מקווה בשבילך שהבחירות האישיות שלך בחיים טובות יותר".
גולש זועם נוסף הוסיף: "אם מה שרשמת זאת לא אנרכיה אז אני לא יודע מהי אנרכיה באמת. מנסה לעשות עם פירורי האנשים שלכם הפיכה שלטונית ע"י האזרחים. גברת טרללה זאת אנרכיה מתוקה, ניפגש בקלפי שם זאת דמוקרטיה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו