ירדן: ילד מת ו-700 הורעלו משווארמה

בעל דוכן שווארמה בבירה עמאן הציע מנות בעלות של פחות משישה שקלים, והביא להסתערות של לקוחות • אלא שהבשר לא הוחזק בקירור וגרם להרעלת חיידקים קשה

מנת שווארמה // צילום: לירון מולדובן // מנת שווארמה // צילום: לירון מולדובן

ילד בן חמש מת ו-700 אזרחים אושפזו היום (רביעי) במצב קל עד בינוני לאחר שאכלו שווארמה מקולקלת בדוכן שווארמה בבירת ירדן עמאן.

משרד הבריאות במדינה פרסם הודעה לפיה מספר המאושפזים כתוצאה מההרעלה עמד ביום שלישי על מאה חולים והיום הגיע ל-700 בני אדם. 

סגן שר הבריאות במדינה צוטט היום בכלי התקשורת ואמר כי רוב המאושפזים שוחררו מבתי החולים לבתיהם לאחר שקיבלו שטיפת קיבה ונוזלים. 

האירוע החל לאחר שבעל דוכן שווארמה הציע מנות במחיר ש"שבר את השוק" בשכונת בקעא בצפון הבירה הירדנית, פחות משישה שקלים למנה בפיתה. מה שהלקוחות לא ידעו זה שבשל גל החום הכבד במדינה, המקרר שהחזיק את הבשר לשווארמה חדל לקרר והבשר התקלקל והפך למסוכן לאכילה. 

 

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר