מסיכה עם כיסוי מלא: "הגנה של ‭ 99%‬מפני הנגיף"

60 שעות של עבודה רציפה: שלושה מומחים ישראלים פיתחו את "Virimask", מסיכה שמעניקה הגנה כמעט מושלמת לצוותים הרפואיים • פרופ' נעם גבריאלי: "המיגון הקיים היום לא מספק עבור הצוותים הפועלים בחזית המאבק"

צילום: יחצ

הכירו את ‭ ,"Virimask"‬המסיכה שתגן על הצוותים הרפואיים. את המסיכה פיתחו פרופ' נעם גבריאלי, לשעבר מנהל היחידה לפיזיולוגיה נשימתית בפקולטה לרפואה בטכניון, לארי מורדוק, מומחה למערכות תפקודי נשימה ולאונרדו שוורץ, מנהל תפעול לייצור מוצרים בהזרקת פלסטיק.

בחברה אומרים כי המסיכה, שעלותה לצרכן 70‬ דולר, מספקת הגנה של יותר מ-%‭99 ‬ מפני הנגיף - לעומת ה-‭N95‬ המעבירה עד כ-%5 מהחלקיקים. בהקשר לעומס הנשימתי – ההתנגדות לזרימת האוויר של מסיכת ה-N95 גדולה פי 3 מזו של ה-Virimask דבר הגורם לתופעות לוואי כגון כאבי ראש, קוצר נשימה ובחילה.

בתוך כך, המסיכה מאפשרת שימוש ממושך, עם החלפת פילטר אחת ל-60 שעות פעילות, דבר שיעניק לצוותים אפשרות לעבודה רציפה והגנה מלאה מהידבקות בווירוס. "המיגון הקיים היום לא מספק עבור הצוותים הפועלים בחזית המאבק בקורונה ולכן בחודשים האחרונים פיתחנו מסיכה חדשה שמעניקה להם יכולת לעבוד באופן יעיל, מהיר ונוח במסיכה שמגנה עליהם באופן מלא מהידבקות בקורונה", אומר פרופ' נעם גבריאלי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר