בלבול: "היתה עונה עם כוכבית"

התדמית ("אני קר רוח, מקבל החלטות מהראש, מתכנן כל דבר. בתקשורת זה מצטייר אחרת") • מאבק האליפות ("אם מכבי ת"א היתה טיפה שונה, זה היה יכול להיגמר אחרת") • ירדן שועה ("החסיר יותר מ-‭60‬ אימונים, לי היתה סבלנות") • והקהל ("כל משחק ביתי היה חוויה")

מרקו בלבול. צירף שני עוזרים, צילום: ברני ארדוב

11 מאמנים עברו במכבי חיפה בתשע העונות האחרונות. מרקו בלבול היה שם בשתי קדנציות, ומה שמדהים הוא שבניגוד לקודמיו, הדלת של המועדון נותרה פתוחה בפניו. וזה לא שהשנה וחצי האחרונות היו שקטות; עימותים עם ירדן  שועה, חילוקי דעות עם ההנהלה, קורונה, מאבק אליפות כמעט עד הסוף וזהו. תמונת הסיום של בלבול היא העברת השרביט למאמן הבא אחריו, ברק בכר, כאילו פינה את ההגה מרצון ונתן את המכונית למישהו אחר.

בראיון סיכום ל"ישראל היום" בלבול ממשיך לנהוג בג'נטלמניות שנדיר למצוא בכדורגל הישראלי, ובכלל. "בכל מקום שעבדתי ב-20 שנות האימון שלי השארתי דלת פתוחה,  בטח במכבי חיפה", הוא מסביר, "זה  דבר שמוביל אותי בחיים. מעבר לזה, בכר מאמן מצוין ואדם מקסים, ואני מאחל לו המון הצלחה. דיברנו והיתה לנו שיחה טובה. קשה לי להבין למה לא לעשות את זה, למה לא לשבת  ולדבר ברוח טובה".

איך אתה מסכם את העונה?

"זאת עונה עם כוכבית, בגלל כל נושא הקורונה. עד הפגרה היינו קרובים למכבי ת"א במאבק האליפות. חזרנו עם כמה פצועים וזה פגע בנו, אבל אם ניקח את התמונה הכוללת - מכבי חיפה עשתה התקדמות גדולה. פגענו  בינגו בזרים, קח את צ'ארון שרי לדוגמה. ניקיטה רוקאביצה מלך שערים, עופרי ארד ונטע לביא עשו הקדמות, סאן מנחם הגיע לנבחרת, יובל אשכנזי עשה קפיצת מדרגה והביא מספרים יפים, יאניק וילדסחוט היה טוב  מאוד. בכלל, אני חושב שעשינו עונה  טובה מאוד".

הסיכום שלך מאוד חיובי. אם ככה, למה לא המשכת כמאמן?

"אני באמת לא יודע, זאת שאלה שצריך לשאול את מכבי חיפה. אני רק ציינתי עובדות. התחלתי עם קבוצה מתחת לקו האדום וסיימנו עם כרטיס  לאירופה, עם צוות שעובד טוב, העלינו  שחקנים מהנוער".

מתי הודיעו לך שאתה לא ממשיך?

"באחת השיחות לפני סיום העונה".

ולא שאלת למה?

"את כל השיחות עם יענקל'ה (שחר,  ל"נ) אני שומר בינינו".

לאורך העונה היו חילוקי דעות, גם עם ירדן שועה וגם בסוגיות נוספות.

"אלה ספקולציות של התקשורת. אי אפשר שבשנה וחצי הכל ילך מושלם. לפעמים יש דברים כאלה, אבל צריך להסתכל על התמונה הכוללת".

כמה אימונים שועה החסיר במהלך העונה?

"יותר מ-,60 חלקם בגלל פציעות או סיבות אחרת. מי שמבין באימון יודע  כמה זה  60 אימונים. חוץ מזה, היתה לו תחרות מול רוקבאיצה שהיה מלך השערים, דולב חזיזה שהיה מצוין, שרי  שעשה דאבל-דאבל שערים וכיבושים. כמי שגדל עם כוכבים גדולים, אני  יודע כמה זה קשה כשחקן".

שועה. "היו לנו הרבה שיחות" // צילום: אלן שיבר

אם הוא היה מתנהל כמו שציפית, הוא היה מקבל יותר הזדמנויות?

"עם כמה התאמות - בהחלט כן. לי  היתה סבלנות, כי לוקח זמן להשתלב.  היו לנו הרבה שיחות".

האם היית טוב מדי או שהיו גורמים שהפריעו לך לעבוד בתוך המערכת?

"השיקולים שלי היו נטו מקצועיים לטובת מכבי חיפה, אפילו את הטובה האישית שלי שמתי בצד. יהיה שחצני לומר שבמועדון כל כך גדול עם בעלים נהדר, הנהלה וצוות כזה, עשיתי את זה לבד. עשינו  73 נקודות, הבקענו הכי הרבה שערים וזה בזכות כולם. זה צוות אנגלי שהשתלב מצוין, רפי  אוסמו וגיורא אנטמן, גל אלברמן, אלון חרזי וכמובן השחקנים, שקיבלו במה ועמדו בלחצים. בגלל זה אני צופה  למכבי חיפה עתיד ורוד".

מול מכבי ת"א לא עמדתם בלחץ.

"במפגשים בינינו אני מסכים שהם היו טובים מאיתנו. ה-4:3 במשחק העונה יכול היה להיות גם  3:4 לנו. אבל היו לנו עוד הרבה משחקים גדולים:  דרבי עם  0:3 ו-,0:4 ניצחונות גדולים על הפועל ב"ש ובית"ר ירושלים. הקהל שלנו נהנה השנה מכדורגל וזה  מה שחשוב".

באיזו נקודה הרגשת שהשנה לא תיקחו אליפות?

"היה חשוב לי שהקבוצה תחזור למאבקים, שתחזור לשחק את הכדורגל שגדלתי עליו. זה מועדון שחייב תמיד להתמודד על תארים. החלק הקשה היה הבנייה, יש שחקנים שזו פעם ראשונה שלהם במאבקי צמרת. פתחנו את הפלייאוף לא טוב ולמרות  זאת נלחמנו עד הסוף".

אשאל את זה אחרת - מה היה הרגע הכי קשה שלך העונה?

"ה-4:3 למכבי ת"א. כבר היה לנו מומנטום והתוצאה השפיעה מאוד על מאבק האליפות. לפני שבוע ראיתי שוב את הקטע הזה, האחרון במשחק - מסירה נדירה של שועה לעוואד  והחמצה, ואז השער בצד השני.

"זה אחד המשחקים הגדולים שהיו בכדורגל  הישראלי, בטח בשנים האחרונות. היה בו הכל ויצאנו בלי הנקודות, זה מאכזב מאוד. גם כשאני מנצח וגם כשאני מפסיד אני לא ישן בלילה. האנדרנלין זורם לי עד חמש בבוקר, אז בטח אחרי  משחק כזה".

בלבול. "אני מקבל החילטות מהראש" // צילום: דני מרון

הרבה אומרים שאתה אדיש, אבל נשמע פה שאתה גם מאוד רגיש.

"אני קר רוח, מקבל החלטות מהראש, מתכנן כל דבר, אכפת לי מהפרטים הקטנים. דיברתי עם חבר טוב השבוע, שאמר לי שבתקשורת התדמית שלי אחרת".

מתי מכבי חיפה תיקח אליפות, לדעתך?

"אשמח מאוד אם זה יקרה כבר בעונה הקרובה. היינו לא רחוקים מזה העונה. עם עוד טיפה עומק והתאמות חיפה יכולה לזכות באליפות בעונה  הבאה. אחרי הרבה שנים, יש שחקנים  טובים וקבוצה מאוזנת".

אמרת שהיית יכול להביא אליפות אם היית ממשיך בעונה הבאה. אתה עומד מאחורי האמירה הזו?

"אני לא אוהב את המילה 'אם', אבל מאוד רציתי להמשיך. אני גם מאמין שהיינו קופצים עוד מדרגה, כי ראינו את ההתקדמות, ומאמין שזה היה מספיק לאליפות".

20 דקות להחליט לגבי שרי

בדיעבד, יכול להיות שבלבול וחיפה הפסידו את האליפות כבר בתחילת העונה. המאמן ביקש שחקנים כמו  טאלב טוואטחה, אלי דסה ואחרים, שלא הגיעו משיקולי מועדון, חלקם כלכליים, ולמרות שבלבול לא אוהב  את המילה "אם", ייתכן שאם השניים האלה היו מגיעים יחד עם שחקן או שניים נוספים, הירוקים היו מניפים צלחת אחרי כמעט עשור.

בלבול סירב לקבל את מאמן הכושר של בני יהודה, אבנר עיני, והעדיף למנות צוות אנגלי זר, הטיל וטו על עשרות שחקנים שהוצעו לו והדבר יצר לו חילוקי דעות לא פשוטים,  אבל הוא לא מתחרט על כלום. "אחד הדברים החשובים למאמן הוא ניהול  צוות ובחירת השחקנים", הוא מסביר, "אחד הדברים שהכי שימחו אותי הוא שפגענו כמעט בכל שחקן שהבאנו. בדקתי כל דבר עשרות פעמים לפני  שקיבלתי החלטה, חוץ מצ'ארון שרי,  שהיו לי אולי  20 דקות לקבל החלטה לגביו".

"אשמח אם מכבי חיפה תיקח אליפות כבר בעונה הקרובה" // צילום: אלן שיבר

20 דקות?

"כן (צוחק), וזו אחת ההחלטות הכי טובות שקיבלנו. זה קרה לי כמה פעמים בקריירה, אז לפעמים קורה שהחלטות מהירות משתלמות".

יש סיפור שכבר הביאו לך שני זרים למחנה האימונים בהולנד והטלת וטו ברגע האחרון, זה נכון?

"אני כבר לא זוכר. הציעו לנו עשרות שחקנים והיה קשה לבחור. קיבלנו את ההחלטות לאט-לאט. את שרי וסיינסבורי הבאנו ממש ברגע האחרון  והצלחנו איתם".

סיינסבורי הוא הצלחה בעיניך?

"חד-משמעית. חיפה במקום השני בספיגות בליגה. החיבור שלו עם  האחרים טוב והוא עשה עבודה טובה".

רצית את טוואטחה ודסה. איתם הייתם זוכים באליפות?

"הם לא הגיעו אז זה לא ממש משנה. אלו שהיו עשו עבודה יוצאת  מן הכלל, ובעונה אחרת שמכבי ת"א היתה טיפה שונה זה היה יכול להיגמר  אחרת".

יהיה נכון לומר שפגרת הקורונה השפיעה עליכם הכי הרבה? ללא  הקהל הביתי הפסדתם לב"ש בגביע,  להפועל ולמכבי ת"א, סיימתם בתיקו  מול בית"ר, והכל בפלייאוף.

"זה השפיע עלינו מאוד, אבל גם על קבוצות אחרות, כי גם להן לא היה קהל. מה שפגע בנו מאוד היה ההיעדרות של חזיזה ואשכנזי בפלייאוף עקב פציעות. הקהל היה פקטור מאוד משמעותי, אולי הדבר המשפיע ביותר העונה. כל משחק בסמי עופר היה חוויה. אני זוכר שניצחנו  0:2 בטרנר, הגיעו  3,000 איש לב"ש  בחול המועד, אמצע שבוע, זה פשוט עשה לי צמרמורת. הקהל היה חסר לכולנו ואני מקווה שהוא יחזור בהקדם ליציע".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר