יאיר נתניהו: לחקור הסתה נגדי

בנו של ראש הממשלה פנה ליועץ המשפטי לממשלה וקרא לו לחקור אמירות מסיתות שמופנות לעברו ברשתות החברתיות • "חושש לחייו וחש שדמו מותר" • בין המאיימים המוזכרים במכתבו: אפרים שמיר, בוקי נאה, צביקה סבג ונשיא טורקיה ארדואן

יאיר נתניהו, ארכיון

יאיר נתניהו, בנו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, פנה הערב (רביעי) ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, וקרא לו לחקור אמירות נגדו ברשת, שלטענתו מסיתות נגדו ונגד משפחתו.

בפנייתו ליועמ"ש כתב עורך דינו של נתניהו עו"ד עמית חדד כי נתניהו סובל מזה תקופה ארוכה "מביריונות רשת חריפה וחמורה ביותר", וכי חלק מהאמירות נגדו ונגד משפחתו, כוללות "איחולי מוות, איומים לפגיעות פיזיות, ומכילות אמירות נאצה חריפות הכוללות הסתה לאלימות".

עוד בנושא:

• רה"מ התלונן במשטרה נגד פעיל שאיים לפגוע בבנו

• פעיל שמאל נחקר בחשד שאיים על נתניהו ובנו

• יאיר נתניהו התנצל בפני דנה ויס

עוה"ד חדד אף טען כי בשבועות האחרונים, כמות הפוסטים האלימים שמופנים עלתה והגיעה לכך שבכל יום הוא מקבל פניות שכאלה. לאור זאת ביקש עורך הדין מהיועמ"ש "להנחות את הגורמים הרלוונטיים במשטרה ובמשרד המשפטים לחקור את העבריינים שעומדים מאחורי הפרסומים כך שימוצה עימם הדין".

במכתבו, צירף חדד גם דוגמאות לחלק מהפרסומים שפורסמו באינטרנט נגד יאיר נתניהו, ואף גרפיטי שרוסס בראשון לציון, בו הושווה יאיר נתניהו לנגיף הקורונה. בין השאר, כתב משתמש טוויטר ששמו האינטרנטי "זורו" כי הוא יבוא לביתו של יאיר נתניהו "לאחר שישתחרר ממעצר וישבור לו את העצמות בשידור חי".

נתניהו התלונן גם על פוסט של חבר להקת כוורת אפרים שמיר שכתב "לחסל את הפסיכופת, את אישתו הזונה המופרעת ואת הבן זונה הפרזיט הדוחה", תוך שהוא "תוהה" האם זאת "התחלה לשיר מחאה חדש". פוסט של העיתונאי בוקי נאה צויין גם הוא, בו אומר ש"יום אחד הוא (יאיר) יוציא מישהו מהכלים וייתן לו בוקס בעין או דקירה בישבן כדי להרגיע את הכלומניק הזה".

נתניהו אף ציין את נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, כאחד המסיתים נגדו, וטען שהנשיא הטורקי קישר בין נתניהו הצעיר לבין האידיאולוגיה שהובילה לטבח במסגד בניו זילנד לפני כשנה.

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר