כל מי שבבידוד נדרש לעבור בדיקה? מה צריך לדעת על אבחון הקורונה

אם אני בבידוד והתשובה יצאה שלילית? • קיבלתי הודעה על בידוד, אך היא לא נכונה - מה עושים? • כיצד לנהוג כאשר הילד הקטן בבידוד? • על רקע העלייה בתחלואה וסערת איכוני השב"כ, התשובות לכל השאלות הבוערות

צילום: לירון מולדובן // בדיקות קורונה בקופ"ח לאומית באשדוד ,
צילום: לירון מולדובן // בדיקות קורונה בקופ"ח לאומית באשדוד

סערת איכוני השב"כ והעלייה בתחלואה בקורונה עוררה בלבול רב בקרב הציבור. "ישראל היום" עושה סדר עם התשובות לכל השאלות הבוערות.

האם כל אדם שנמצא בבידוד צריך לעבור בדיקת קורונה?

אנשים שנכנסים לבידוד ואין להם תסמינים, לא צריכים בדיקה. מי שמתחילים בתקופת הבידוד להרגיש לא טוב - כאב גרון, חום, קוצר נשימה, שיעול, שלשולים, כאב בטן או שינוי בתפיסת טעם וריח, צריכים להתקשר לרופאי קופת החולים, לדווח שהם בבידוד ולעבור את הבדיקה. 

כמו כן, ילדים שלמדו במוסד חינוכי שבו יש ילד שנדבק, זכאים לבדיקה גם אם אין להם סימפטומים, וכך גם בני משפחה של חולה מאומת. בדיקה שלילית אינה פוטרת מבידוד. גם אם הבדיקה שלילית, מבודדים צריכים להשלים 14 ימי בידוד, משום שהבדיקה השלילית נכונה לאותו רגע בלבד, וזה לא אומר שלא נדבקתם.

צילום: שמואל בוכריס

באתר משרד הבריאות ראיתי שבמקום שבו שהיתי - היה באותה שעה חולה קורונה. האם עלי להיכנס לבידוד?

הדבר הכי נכון לעשותו הוא להתקשר למוקד "קול הבריאות", שהרי הם יכולים לבדוק מי היה החולה ובאיזה מרחק ממך ולתת מידע יותר מדויק. אם יש צורך או ספק, הם יבררו מול צוותי הרפואה בלשכות הבריאות. אפליקציית המגן יכולה לעזור, משום שאם האפליקציה מופעלת כל הזמן ולא התקבלה התרעה - זו אינדיקציה לכך שלא עמדת ליד חולה.



יש לי ילד קטן שנמצא בבידוד. מהם הכללים לגבי יתר בני המשפחה?

כאשר יש ילד קטן שנמצא בבידוד, שאר בני הבית לא נדרשים בבידוד, בתנאי שהם מקפידים על הכללים. אם מדובר בילד קטן שלא יכול להסתדר לבדו, אחד ההורים צריך להישאר איתו לאורך כל הבידוד וגם הוא מבודד. ההורים לא יכולים להתחלף בטיפול בו. בני משפחה אחרים, שלא באו במגע עם הילד המבודד, רשאים לצאת מהבית לעבודה או ללימודים.

עוד בנושא

המעבדות לא עומדות בעומס: רבע מהבדיקות לא מפוענחות בזמן בכל יום 

חוקרים ישראלים מסבירים כיצד להימנע מהדבקה בקורונה דרך האוויר 

הגל השני בישראל: עקומת התלונות מטפסת 

חמש תשובות לשאלות על בדיקות קורונה

קיבלתי הודעה שעלי להיכנס לבידוד או הודעה מאפליקציית המגן. לפי ציון הזמן והתאריך שבהודעה, אני משוכנע שלא הייתי ליד חולה קורונה. מה עושים?

החוק מחייב להיכנס לבידוד עם קבלת ההודעה. אנחנו במשרד הבריאות מודעים לכך שהאיכון לא מדויק במאה אחוזים, ולכן הקמנו מוקד ערעורים שניתן לפנות אליו במוקד "קול הבריאות". אם אתה יודע מי החולה שלידו היית ושבגללו קיבלת את ההודעה, אתה יכול לפרט למה לדעתך לא היית במגע קרוב איתו. אם לא ידוע מי הוא החולה, אפשר לבקש לערער והערעור יישקל על סמך מידת הוודאות שלא היית ליד חולה. כל מקרה לגופו.



חבר שהייתי איתו במגע התקשר לספר לי שהוא אובחן עם קורונה, מה לעשות?

צריך לברר איתו אם קיבל הנחיות מלשכת הבריאות לדווח לך, או החליט על דעת עצמו. אם הוא קיבל את ההנחיה מלשכת הבריאות, סימן שהוא כבר דיווח, סיפר על הנסיבות וקיבל הנחיה לדווח לך על סמך שיקול דעת רפואי. אם החבר אומר שהוא מבקש על דעת עצמו להזהיר והוא חושב שכולם צריכים להיכנס לבידוד, אז בוודאי שצריך להתקשר למוקד "קול הבריאות" ולוודא. בכל מקרה, אם נמצא שיש צורך בבידוד, יש לדווח בטופס מקוון על הכניסה לבידוד או במוקד "קול הבריאות".

• התשובות מפי ליאורה ולינסקי, אחות מפקחת ארצית בשירותי בריאות הציבור

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר