שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

"אין ברירה, נחלק תלמידים לפי ימים ושעות"

האתגר העיקרי של מערכת החינוך בתשפ"א: ילדי הגן ובתי הספר היסודיים • "אין אפשרות להשאיר בבית שבוע שלם"

צילום: יהונתן שאול  // אתגר שנת תשפ"א בצל הקורונה: מה עושים עם ילדי הגן?  ,
צילום: יהונתן שאול // אתגר שנת תשפ"א בצל הקורונה: מה עושים עם ילדי הגן?

הבעיה הגדולה ביותר של משרד החינוך צפויה להיות תלמידי גני הילדים (6-3) ובתי הספר היסודיים. בסבב הקודם של הקורונה חזרו תלמידי א'-ג' ללמוד בקבוצות קטנות (קפסולות) והתפרסו על כל המבנים שבבתי הספר, בעוד תלמידי כיתות ד'-ו' הושארו בבית. הפעם במשרד החינוך לא יוכלו להשאיר את תלמידי כיתה ד' בבתים כיוון שחלק מהם עדיין לא בוגרים מספיק. עם זאת, אם יוחלט על למידה בקפסולות ייתכן ומי שישלמו את המחיר יהיו כיתות ה'-ו' ששוב יישלחו לביתם ללמידה מרחוק. 

"התחלנו כבר בתקופת הגל הראשון בחודש אפריל להיערך לגל השני עם תוכניות עבודה מפורטות, ואנחנו ערוכים לתת מענה מהיר יותר למספר תרחישים אשר יכולים להיווצר כתוצאה מהנגיף", מספר אריה מימון, ראש מינהל החינוך בעיריית אשדוד, "במצב שנצטרך לחזור לקפסולות, יש לנו תוכנית פעולה שלפיה נלמד בחלוקה על פי ימים, ברוטציה וגם בחלוקה על פי שעות".

לדבריו, "אין אפשרות להשאיר תלמידים שבוע שלם בבית כמו שקרה עם כיתות ד'-ו', עדיף שהם יחזרו אפילו לחצי שבוע. אנחנו נערכים לכך שכיתות א'-ב' יגיעו ללמידה לסירוגין ובימים שהם לא ילמדו בבוקר, הם יגיעו אחר הצהריים עם כוח אדם שלנו – כלומר יגיעו שלושה ימים בבוקר, שלושה ימים אחר הצהריים".

בגני הילדים (6-3) המצב הרבה יותר מורכב: בגל הראשון הוחלט על למידה ברוטציה - מה שאומר כי כל תלמיד הגיע לגן לשלושה ימים בשבוע ובשאר השבוע נאלץ להישאר בבית – מה שהביא גם את ההורים להישאר בבית. הבעיה העיקרית היתה כמו בכל המערכת, מחסור בצוות ובגננות ובעיקר מחסור במבנים שאליהם אפשר לחלק את הילדים. נראה שגם הבטחות שניסו לתקן את המצב לא מומשו. 

בתחילת חודש מאי הודיעו שרי האוצר והמשרד לשוויון חברתי לשעבר (משה כחלון וגילה גמליאל) כי סיכמו על העמדת 250 מיליון שקלים לרשויות המקומיות לטובת הפעלת מסגרות לילדי הגנים והגיל הרך. התקציב הזה היה אמור לאפשר הסבת מבנים לטובת מתן מענה לילדי הגיל הרך - כך שבמקרה של רוטציה, יהיו מסגרות לשאר ילדי הגן. אלא שמאז הרוטציה בוטלה, הרשויות המקומיות לא איתרו מבנים חלופיים, הכסף לא עבר ובמקרה של חזרה ללמידה ברוטציה, ייקח למנגנון הזה הרבה זמן לפעול.  

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר