בדיון שקיימה הממשלה באמצע חודש יוני בעניין התקציב, אמרו הממונה על התקציבים באוצר שאול מרידור והחשב הכללי רוני חזקיהו כי אם לא יונחו מיידית להתחיל בהכנת תקציב 2020, הם לא יעמדו בלוח הזמנים.
על תקציב דו־שנתי הם כלל לא דיברו - כבר אז הוא נראה לא מעשי בסד הזמנים שנוצר. בזמנו בכירי האוצר, וכן נגיד בנק ישראל פרופ' אמיר ירון, הבהירו שתקציב חד־שנתי מתאים יותר לתקופה הזו. הגורמים המקצועיים ביקשו למקד את המאמץ בפתרונות המיידיים ולהמתין להתפתחויות נוספות בתחילת הסתיו ובתחילת החורף, לפני שמכינים תקציב לשנה הבאה.
בינתיים אומרים באוצר כי בלי קשר לעמדה המקצועית הזו, טכנית כעת כבר בלתי אפשרי להכין תקציב שיכלול את 2021, גם אם תתקבל החלטה השונה מדעתם.
בתוך כך, רו"ח איריס שטרק נשיאת לשכת רואי החשבון וליאת נויבירט־פייג, סגניתה, פנו לערן יעקב, מנהל רשות המסים, בבקשה דחופה "להאזין לרחשי ציבור העסקים שנאבק לשרוד, ולאפשר הגדלת המקדמות על חשבון הפעימה השלישית ושחרור כספים בגין מענקים עד 100 אלף שקלים במנגנון בדיקה בדיעבד, ובמקביל להגדיל המקדמות ל־50% מסכום המענק לפחות". השתיים הוסיפו, כי "למיטב ידיעתנו, מדובר בכ־15 אלף בקשות שנמצאות בהליך בדיקה חריג, ועד כה חולקו מענקים בסך 1.5 מיליון שקלים מסך 5.2 מיליון השקלים שהוקצו למענקי הפעימה השלישית.
"מטרת המענקים היא סיוע דחוף לעסקים, ולכן יש להקל למרות הצורך הראוי מבחינתכם לבצע בדיקות, שאותן אנו מכבדים מאוד. העובדה שעד כה הוגשו רק 87 אלף בקשות מתוך 200 אלף בקשות שצפויות היו להגיע, מחייבת מתן ארכה להגשת הבקשות עד לסוף השנה הנוכחית".
ובארה"ב, הנשיא טראמפ מזרים כספים לשוק בהתאם למצב השווקים, ואלו הגיבו בעליות קלות גם ביום המסחר האחרון של השבוע, ערב יום העצמאות ה־244. מדד הנאסד"ק רשם עלייה קלה של 0.61% וה־S&P500 נסגר בעלייה קלה של 0.45%.